Mire használhatunk egy majdnem üres lekvárosüveget?

Semmiképp se dobjuk ki a maradékot, hiszen egy tökéletes, gyors reggelit is összedobhatunk a segítségével.

Sokak számára kifejezett örömet okoz az ételmentés – pláne, ha az még egy trükkös, finom és gyors reggeliötletet is magába foglal. Az alábbi is pontosan ilyen: ez a szuperokos megoldás megmenti a maradék lekvárt, ami már kevés lenne egy pirítósra, és amit szinte lehetetlen kiszedni az üvegből – ebből varázsol egy finom, egyszerűen felkapható finomságot a rohanós reggelekre.

Mire használhatunk egy majdnem üres lekvárosüveget?

Készítsünk belőle egyéjszakás zabkását!

Az egyéjszakás zabkása lényege, hogy egy kis üvegben összekeverjük a zabkása hozzávalóit és egy éjszakára állni hagyjuk a hűtőben, hogy reggel már fogyaszthassuk is.

Ehhez a ötletes reggelihez tehát adott egy lekvárosüveg, ami szinte már üres. Emellett szükségünk lesz még körülbelül azonos mennyiségű zabpehelyre és tetszés szerinti – tehén, kecske vagy alternatív – tejre. Adjunk még hozzá görög joghurtot, és ha szeretjük, egy csipet fahéjjal és chiamaggal is feldobhatjuk. Ízlés szerint mézet vagy akár sót is adhatunk hozzá, hogy kihozza az ízeket.

Ezután zárjuk rá az üveg tetejét és rázzuk jól össze az alapanyagokat, hogy összekeveredjenek!

Így a lekvár fellazul az edény alján és isteni elegyet alkot a többi hozzávalóval. Nekünk pedig reggel már nem is kell semmilyen fogással pepecselnünk, elég a kis üveget kivenni a hűtőből!

Forrásunk volt.


Még több konyhai tippet találsz itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...