Sokak számára kifejezett örömet okoz az ételmentés – pláne, ha az még egy trükkös, finom és gyors reggeliötletet is magába foglal. Az alábbi is pontosan ilyen: ez a szuperokos megoldás megmenti a maradék lekvárt, ami már kevés lenne egy pirítósra, és amit szinte lehetetlen kiszedni az üvegből – ebből varázsol egy finom, egyszerűen felkapható finomságot a rohanós reggelekre.
Készítsünk belőle egyéjszakás zabkását!
Az egyéjszakás zabkása lényege, hogy egy kis üvegben összekeverjük a zabkása hozzávalóit és egy éjszakára állni hagyjuk a hűtőben, hogy reggel már fogyaszthassuk is.
Ehhez a ötletes reggelihez tehát adott egy lekvárosüveg, ami szinte már üres. Emellett szükségünk lesz még körülbelül azonos mennyiségű zabpehelyre és tetszés szerinti – tehén, kecske vagy alternatív – tejre. Adjunk még hozzá görög joghurtot, és ha szeretjük, egy csipet fahéjjal és chiamaggal is feldobhatjuk. Ízlés szerint mézet vagy akár sót is adhatunk hozzá, hogy kihozza az ízeket.
Ezután zárjuk rá az üveg tetejét és rázzuk jól össze az alapanyagokat, hogy összekeveredjenek!
Így a lekvár fellazul az edény alján és isteni elegyet alkot a többi hozzávalóval. Nekünk pedig reggel már nem is kell semmilyen fogással pepecselnünk, elég a kis üveget kivenni a hűtőből!
Még több konyhai tippet találsz itt: