Mire használhatunk egy majdnem üres lekvárosüveget?

Semmiképp se dobjuk ki a maradékot, hiszen egy tökéletes, gyors reggelit is összedobhatunk a segítségével.

Sokak számára kifejezett örömet okoz az ételmentés – pláne, ha az még egy trükkös, finom és gyors reggeliötletet is magába foglal. Az alábbi is pontosan ilyen: ez a szuperokos megoldás megmenti a maradék lekvárt, ami már kevés lenne egy pirítósra, és amit szinte lehetetlen kiszedni az üvegből – ebből varázsol egy finom, egyszerűen felkapható finomságot a rohanós reggelekre.

Mire használhatunk egy majdnem üres lekvárosüveget?

Készítsünk belőle egyéjszakás zabkását!

Az egyéjszakás zabkása lényege, hogy egy kis üvegben összekeverjük a zabkása hozzávalóit és egy éjszakára állni hagyjuk a hűtőben, hogy reggel már fogyaszthassuk is.

Ehhez a ötletes reggelihez tehát adott egy lekvárosüveg, ami szinte már üres. Emellett szükségünk lesz még körülbelül azonos mennyiségű zabpehelyre és tetszés szerinti – tehén, kecske vagy alternatív – tejre. Adjunk még hozzá görög joghurtot, és ha szeretjük, egy csipet fahéjjal és chiamaggal is feldobhatjuk. Ízlés szerint mézet vagy akár sót is adhatunk hozzá, hogy kihozza az ízeket.

Ezután zárjuk rá az üveg tetejét és rázzuk jól össze az alapanyagokat, hogy összekeveredjenek!

Így a lekvár fellazul az edény alján és isteni elegyet alkot a többi hozzávalóval. Nekünk pedig reggel már nem is kell semmilyen fogással pepecselnünk, elég a kis üveget kivenni a hűtőből!

Forrásunk volt.


Még több konyhai tippet találsz itt:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...