Ősszel a boldogságot sütőtökből gyúrt, dióbundás gombóc jelenti

Vegyünk be egy újabb klasszikus receptet az őszi sütőtökösítési programba: a lekváros gombóc tésztáját is tegyük narancssárgává és aromássá a szezonális zöldséggel, töltsük sűrű szilvaízzel, forgassuk karamellizált diós bundába.

A világ, amiben élünk, jóval nagyobb hatással van ránk, mint gondolnánk: az évszakok folyamatos váltakozása minket is szezonális lényekké tesz, állandóan változó igényekkel, ízléssel. Magyarán ősszel más ízekre vágyunk, mint tavasszal, amely vágyakozásnak konkrét megnyilvánulása lehet például egy lekváros gombóc tésztájának sütőtökössé változtatása. Igen, az őszi zöldség is adhatja alapját ennek a pofonegyszerű, kéthozzávalós masszának, amit a megszokott módon, de nem a megszokott ízekkel készíthetünk el. Lássuk, miben változik még a sütőtökös lekváros gombóc!

Nézd meg galériánkban, hogyan készül a lekváros sütőtökgombóc!

A szilvalekváros sütőtökgombóc teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek az őszi recepteknek is adj egy esélyt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...