Lehet, hogy te is kamu epret vásárolsz? - Így verik át a vásárlókat a magyar piacokon

Sokak szerint magyar szamócaként adják el az árusok az import epret a Nagybani piacon. Az elmúlt napokban több magyar termelő is panaszkodott a csaló árusokról. 

A 24.hu-nak nyilatkozott egy magyar termelő arról, hogy egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.

A termelő elmondása szerint néhány árus a többiek szeme láttára csomagolja át a műanyag dobozokban érkező import terméket, és rakják át a magyar jelzéssel ellátott ládákba az epret. A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak, ezzel nem csak őket, de a hazai termelőket is megkárosítva, hiszen a sokkal kevésbé ízes "magyar" kamueper elveszi a vásárlók kedvét a további, igazi magyar eper megvételétől.

A magyar epertermelők rengeteg erőt és energiát fektetnek bele abba, hogy a vásárlók a finom, lédús magyar szamócát vásárolhassák meg. A termelés során sokszor hatalmas fóliasátrakat kell felfűteni ahhoz, hogy az eper akár csak néhány nappal is, de hamarabb megérjen, az itt felhasznált energia pedig rengeteg pénzbe kerül a hazai termelőknek.

A 24.hu-nak nyilatkozó termelő szerint a piaci árusok sokszor teljesen nyíltan, az asztalokon csomagolják át a gyümölcsöt, és szinte senki nem ellenőrzi az eladás során, hogy honnan származik az eladott áru.

A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint egy évről-évre visszatérő problémáról van szó, ráadásul nem csak az epret, de számos más import gyümölcsöt is előszeretettel csomagolnak át "magyar köntösbe".

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...