Lehet, hogy te is kamu epret vásárolsz? - Így verik át a vásárlókat a magyar piacokon

Sokak szerint magyar szamócaként adják el az árusok az import epret a Nagybani piacon. Az elmúlt napokban több magyar termelő is panaszkodott a csaló árusokról. 

A 24.hu-nak nyilatkozott egy magyar termelő arról, hogy egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.

A termelő elmondása szerint néhány árus a többiek szeme láttára csomagolja át a műanyag dobozokban érkező import terméket, és rakják át a magyar jelzéssel ellátott ládákba az epret. A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak, ezzel nem csak őket, de a hazai termelőket is megkárosítva, hiszen a sokkal kevésbé ízes "magyar" kamueper elveszi a vásárlók kedvét a további, igazi magyar eper megvételétől.

A magyar epertermelők rengeteg erőt és energiát fektetnek bele abba, hogy a vásárlók a finom, lédús magyar szamócát vásárolhassák meg. A termelés során sokszor hatalmas fóliasátrakat kell felfűteni ahhoz, hogy az eper akár csak néhány nappal is, de hamarabb megérjen, az itt felhasznált energia pedig rengeteg pénzbe kerül a hazai termelőknek.

A 24.hu-nak nyilatkozó termelő szerint a piaci árusok sokszor teljesen nyíltan, az asztalokon csomagolják át a gyümölcsöt, és szinte senki nem ellenőrzi az eladás során, hogy honnan származik az eladott áru.

A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint egy évről-évre visszatérő problémáról van szó, ráadásul nem csak az epret, de számos más import gyümölcsöt is előszeretettel csomagolnak át "magyar köntösbe".

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...