Lehet, hogy te is kamu epret vásárolsz? - Így verik át a vásárlókat a magyar piacokon

Sokak szerint magyar szamócaként adják el az árusok az import epret a Nagybani piacon. Az elmúlt napokban több magyar termelő is panaszkodott a csaló árusokról. 

A 24.hu-nak nyilatkozott egy magyar termelő arról, hogy egyes árusok nyílt színen csomagolják át az import epret (amely főként Görögországból és Spanyolországból érkezik), és adják el magyar szamócaként.

A termelő elmondása szerint néhány árus a többiek szeme láttára csomagolja át a műanyag dobozokban érkező import terméket, és rakják át a magyar jelzéssel ellátott ládákba az epret. A hamis jelzéssel ellátott olcsóbb importárut ezzel az eljárással három-négyszeres áron adják el a vásárlóknak, ezzel nem csak őket, de a hazai termelőket is megkárosítva, hiszen a sokkal kevésbé ízes "magyar" kamueper elveszi a vásárlók kedvét a további, igazi magyar eper megvételétől.

A magyar epertermelők rengeteg erőt és energiát fektetnek bele abba, hogy a vásárlók a finom, lédús magyar szamócát vásárolhassák meg. A termelés során sokszor hatalmas fóliasátrakat kell felfűteni ahhoz, hogy az eper akár csak néhány nappal is, de hamarabb megérjen, az itt felhasznált energia pedig rengeteg pénzbe kerül a hazai termelőknek.

A 24.hu-nak nyilatkozó termelő szerint a piaci árusok sokszor teljesen nyíltan, az asztalokon csomagolják át a gyümölcsöt, és szinte senki nem ellenőrzi az eladás során, hogy honnan származik az eladott áru.

A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint egy évről-évre visszatérő problémáról van szó, ráadásul nem csak az epret, de számos más import gyümölcsöt is előszeretettel csomagolnak át "magyar köntösbe".

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via 24.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek