Lehet, hogy Te is egész életedben rosszul törted a tojást?

Nem biztos, hogy az a legjobb módszer, ha az edény széléhez ütve töröd fel a tojást – állítja egy séf! 

Egy New York-i szakács szerint nem az legjobb módszer, ha éles felülethez ütjük a tojást. Valljuk be, van némi igazsága, hiszen a legtöbben ezt csináljuk, így könnyen előfordul, hogy a tányérba egy kis tojáshéj is landol…

A séf szerint megakadályozhatjuk, hogy a tojássárgája szétessen vagy héj kerüljön a tányérunkba, ha nem éles, hanem sík felülethez, például a konyhapulthoz verjük a tojást.

Nick Korbee, séf azt javasolja azoknak, akik továbbra is a jól bevált módszerüket követik, hogy legyen kéznél egy szűrő, amivel felfogják a héjdarabokat, így egészen biztosan nem harapnak rá rántotta evés közben egyetlen darabra sem. Igaz, ez megint eggyel több eszköz, ami plusz mosogatással jár, de talán ezen túl tudjuk tenni magunkat a cél érdekében.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: iStock

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...