Egy New York-i szakács szerint nem az legjobb módszer, ha éles felülethez ütjük a tojást. Valljuk be, van némi igazsága, hiszen a legtöbben ezt csináljuk, így könnyen előfordul, hogy a tányérba egy kis tojáshéj is landol…
A séf szerint megakadályozhatjuk, hogy a tojássárgája szétessen vagy héj kerüljön a tányérunkba, ha nem éles, hanem sík felülethez, például a konyhapulthoz verjük a tojást.
Nick Korbee, séf azt javasolja azoknak, akik továbbra is a jól bevált módszerüket követik, hogy legyen kéznél egy szűrő, amivel felfogják a héjdarabokat, így egészen biztosan nem harapnak rá rántotta evés közben egyetlen darabra sem. Igaz, ez megint eggyel több eszköz, ami plusz mosogatással jár, de talán ezen túl tudjuk tenni magunkat a cél érdekében.
Ezeket olvastad már?
Ez lesz a gyerekek 25 kedvenc szendvicskréme
Nekem ugyan nincs még gyerekem, de ha lesz, tuti hogy sűrűn házi kencét kenek majd a kiflijére, hogy megkíméljem a párizsis-sajtos szendvics unalmától.
Nosalty5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba
A fagyasztás nagyon jó módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, de nem minden ételt lehet jégre tenni. Mutatjuk, miket ne rakj a mélyhűtőbe!
Fenes Gábriel23 majonézes saláta - a kedvenceitekből
Mindenféle terülj-terülj asztalkám kedvence egy tejföltől és majonéztől tocsogó hideg salátatál. Próbáld ki zellerrel, csicseriborsóval, vagy maradj a jól bevált franciánál!
NosaltyMagnéziumtabletta: csak divat vagy tényleg szedni kell?
A reklámok között gyakran találkozunk a magnéziumkészítmények szedésére buzdító kisfilmekkel. Vajon tényleg szükségünk van rájuk?
Rózsakert Medical CenterCímlapkép: iStock