Lehet, hogy Te is egész életedben rosszul törted a tojást?

Nem biztos, hogy az a legjobb módszer, ha az edény széléhez ütve töröd fel a tojást – állítja egy séf! 

Egy New York-i szakács szerint nem az legjobb módszer, ha éles felülethez ütjük a tojást. Valljuk be, van némi igazsága, hiszen a legtöbben ezt csináljuk, így könnyen előfordul, hogy a tányérba egy kis tojáshéj is landol…

A séf szerint megakadályozhatjuk, hogy a tojássárgája szétessen vagy héj kerüljön a tányérunkba, ha nem éles, hanem sík felülethez, például a konyhapulthoz verjük a tojást.

Nick Korbee, séf azt javasolja azoknak, akik továbbra is a jól bevált módszerüket követik, hogy legyen kéznél egy szűrő, amivel felfogják a héjdarabokat, így egészen biztosan nem harapnak rá rántotta evés közben egyetlen darabra sem. Igaz, ez megint eggyel több eszköz, ami plusz mosogatással jár, de talán ezen túl tudjuk tenni magunkat a cél érdekében.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: iStock

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek