Lehet, hogy mégis megmenekülnek a reklámújságok?

Mégsem terjesztik be a kiskereskedelmi törvény módosítását, ami többek közt az ingyenes reklámújságok terjesztését is ellehetetlenítette volna.

Az Origo értesülései szerint a kormány még a parlament elé sem terjeszti majd be a tervezett kereskedelmi törvénymódosítást, ami alapján évi 20 milliárd forintot szedett volna be az áruházaktól a parkolásért, megszabta volna a reklámra fordítható keretet, és megszüntette volna az akciókról szóló reklámújságokat is - írja a napi.hu.

A várható törvénymódosításról tegnap itt írtunk.

Az okok között szerepel, hogy nem akarnak új adókat kiszabni, márpedig az úgynevezett "ellátás biztonsági hozzájárulásnak" nevezett tétel köztehernek minősült volna - ez egyébként az ötezer főnél kisebb települések - feltehetően élelmiszert árusító - kisboltjait segítette volna.

A meghátrálás fő oka pedig, hogy az új szabályozások nemcsak a külföldi, de a magyar tulajdonú áruházakat is hátrányosan érintenék, és leginkább a kisboltokra lennének kedvezőtlen hatással, mivel a láncokat közvetve új munkaerő felvételére köteleznék, akik várhatóan a kisboltoktól csábítanák el az ott dolgozókat.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...