Lehet, hogy egész életedben rosszul használtad a tésztaszűrőt?

Ha ma csak egy konyhai trükköt tanulsz meg, ez legyen az!

Arról már írtunk, hogyan érdemes tésztát főzni, és mik azok a hibák, melyeket elkövethetünk tésztakészítés közben, arról azonban még nem esett szó, hogyan kell leszűrni az ételt, ha lejárt a főzési idő. Vannak olyan metódusok, amelyeket az ember évtizedeken át alkalmaz, és csak későn jön rá, hogy ezt a feladatot egyszerűbben is meg lehetett volna oldani. Ilyen a következő technika is, amelyet egy amerikai nő mutatott meg a Tik Tok nevű videómegosztón.

@athomewithshannon

How was I doing this wrong my whole life? This was one of those LIFE HACKS that I use EVERY DAY! #hack #lifehacks #learnontiktok #hacks #lifehack

original sound - Kelly - The Life Bath

Miért is jó ez a trükk?

Ha a szűrőt fordítva alkalmazzuk, kevesebb eséllyel potyognak ki a tészták az edényből, ráadásul a tészta főzővizének egy részét is egyszerűbb így egy bögrébe önteni (mert a tészta főzővize kincs, ugye tudjuk?).

A 24.hu cikke szerint a videót néhány nap alatt másfél millió ember látta, mi pedig nem is csodálkozunk rajta, hogy mennyi ember tetszését nyerte el egy pillanat alatt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...