Lehet, hogy egész életedben rosszul használtad a tésztaszűrőt?

Ha ma csak egy konyhai trükköt tanulsz meg, ez legyen az!

Arról már írtunk, hogyan érdemes tésztát főzni, és mik azok a hibák, melyeket elkövethetünk tésztakészítés közben, arról azonban még nem esett szó, hogyan kell leszűrni az ételt, ha lejárt a főzési idő. Vannak olyan metódusok, amelyeket az ember évtizedeken át alkalmaz, és csak későn jön rá, hogy ezt a feladatot egyszerűbben is meg lehetett volna oldani. Ilyen a következő technika is, amelyet egy amerikai nő mutatott meg a Tik Tok nevű videómegosztón.

Miért is jó ez a trükk?

Ha a szűrőt fordítva alkalmazzuk, kevesebb eséllyel potyognak ki a tészták az edényből, ráadásul a tészta főzővizének egy részét is egyszerűbb így egy bögrébe önteni (mert a tészta főzővize kincs, ugye tudjuk?).

A 24.hu cikke szerint a videót néhány nap alatt másfél millió ember látta, mi pedig nem is csodálkozunk rajta, hogy mennyi ember tetszését nyerte el egy pillanat alatt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Gyors sárgatúró

Felvidéken, ahol felnőttem, soha nem hiányozhatott a húsvéti asztalról. Akkori emlékeim szerint órakig kavargattuk lassan és kb. 15 tojásból készítettük. Szeretek sütni-főzni. De ha ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!