Lehet, hogy eddig te is rosszul ütötted fel a TOJÁST, de ez most megváltozik

Akár a sárgájára, akár a fehérjére van szükséged, ezek a leggyorsabb módszerek a tojás feltörésére!

A tojásos praktikáknak se szeri, se száma a neten. Nem is olyan rég azt mutattuk meg, hogyan főzhetsz meg belőle egy halomnyit egyszerűen, most pedig abban adunk tanácsot, hogyan törheted fel őket a legtökéletesebben.

A tojás felütése egyszerű folyamatnak tűnik: csak hozzákocogtatod valamihez, és már kész is! Rengeteg ember van azonban, akinek ez nem megy olyan könnyen, és a rossz technika miatt tojáshéjdarabkák kerülnek a fehérjébe, sárgájába.

Hogyan törjük a tojást?

A legtöbben a munkalapot vagy egy edény szélét használják a tojás feltöréséhez. De melyik a jó technika?Nick Korbee, a New York-i Egg Shop étterem executive séfje azt vallja, hogy ha nagy mennyiségű rántottát készít az ember, akkor az a LEGGYORSABB MÓDSZER, ha a tojást egy edény éléhez ütögeti. Azonban, ha valaki nem elég tapasztalt, akkor nem ez a legtisztább (tojáshéjmentes) technika. Korbee szerint megoldás lehet, ha tojáslét átszűrjük, vagy kihalásszuk a héjat belőle a benedvesített ujjainkkal, de kinek van ehhez türelme?

Gombás tojás

Nemrég a Vásárcsarnokban vettem egy kiló rókagombát, amihez ajándékként kaptam néhány csiperkét a nénitől. A reggeli rántottát turbóztam fel vele.

A tojásszakértő tuti módszere a héj elkerülésére: ütögessük a tojást a sima munkafelülethez. Ha a tojást a konyhapulthoz kocogtatjuk, akkor egész biztosan nem sérül a sárgája, és valószínű, hogy tojáshéjdarabok sem kerülnek a tálba. Korbee emellett azt tanácsolja, hogy a tojást otthon mindig két kézzel válasszuk szét, az egykezes módszer csak a profi szakácsoknak ajánlott.

Így válaszd el a sárgáját a fehérjétől!

A tojásfehérjének és -sárgájának szétválasztása is gondot okoz néhány kezdő szakácsnak. Korbee szerint a legjobb szétválasztós technika, ha a tojást a tenyerünkbe ütjük fel, és az ujjaink között hagyjuk lefolyni a tojásfehérjét. A módszer persze igényel némi kézügyességet, és tiszta, megmosott tenyeret, de hatásos lehet.

Ezeket olvastad már?

via Today

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...