Paradicsomot, sajtot, leveles salátát tilos a mélyhűtőbe tenni - olvasztás után soha nem lesz olyan állaga, mint új korában. Van azonban jó pár dolog, ami jól bírja a fagyasztást - és ha a te mélyhűtődben is benne van, megkönnyíted vele a saját életedet, legyen szó fél időre csökkentett vacsorafőzésről, vagy hirtelen beállító vendégekről. Ez van a mi listánkon:
Ez legyen mindig a fagyasztódban!
Fehér marhaalaplé Alaplé legyen minden mélyhűtőben! Felhasználhatod levesalapnak, sültek készítésekor, rizottóhoz, főzelékhez, és még ezer módon. Egyszer kell csak rászánni egy délutánt, és akkor sem kell mellette állni. Jobb megoldás, mintha kockázni kéne. Egyetlen baj van vele - méretes mélyhűtő kell ahhoz, hogy mindig legyen benne pár liter.
Dagasztás nélküli csodakenyér Kenyér a mélyhűtőben? Naná! Főleg akkor, ha alapjáraton nem eszel túl sok kenyeret. Vegyél egy vekinit a kedvenc fajtádból, vágd fel szeletekre, és úgy fagyaszd le. Reggelire vagy vacsorára sütőben olvaszd ki pár perc alatt, és mindig lesz friss kenyered. Egyébként az összes töltetlen pékárú jól bírja a fagyasztást - így, ha elég nagy a mélyhűtőd, mindig ehetsz friss forró kakaós csigát reggelire, vagy kínálhatod a vendégeidet meleg pogácsával.
Rusztikus szicíliai kenyér Friss fűszernövények. Ha csak nincs kerted, ahol a kedvenc fűszernövényeid nőnek, érdemes a maradékot mindig lefagyasztanod. Egyes fűszerek, például a kakukkfű és a rozmaring magukban is jól bírják, a vízigényesek viszont, mint a petrezselyem és a koriander összeesnek, ha kiolvadnak. Őket vágd apróra, és olajban tedd a mélyhűtőbe.
Sültkrumplikrémleves pirított baconnel A bacon olyan mint a vaj - minden csak jobb lesz tőle. Na jó, a mákos guba talán nem, de sok ételnek ad egy kis extra ízt. A fagyasztást is jól bírja, és sokszor előfordul, hogy csak pár csík kell belőle - a maradékot tedd a fagyóba, és legközelebb dobj fel vele egy sima krémlevest, vagy tedd a reggeli omlettbe.
Ez is érdekelhet!
(via: purewow.com)