A legyek tavasztól őszig gyakori vendégek ételeink körül. Bár elmondható, hogy az általuk terjesztett fertőzések kockázata viszonylag alacsony, de van néhány tényező, amit figyelembe kell vennünk, ha el szeretnénk fogyasztani azt az ételt, amire adott esetben rászállt egy légy.
A legyek, amikor rászállnak az ételünkre, lényegében lehányják azt.
Ezzel az a probléma, azon kívül, hogy undorító már csak a tudat is, hogy életük nagy részét különféle hulladékokon, rothadó növényzeten, romlott nyers húson és állati illetve emberi ürüléken töltik, így számos kórokozót képesek összeszedni, melyekkel megbetegíthetnek minket.
Elég azonban csak akkor megválnod az ételtől, ha órákig kint hagytad, és huzamosabb ideig dézsmálták. Illetve akkor sem tanácsos megenni, ha olyan országokban jársz, ahol a különleges trópusi betegségek előfordulása gyakoribb.
Még több érdekes cikk: