Kiderült, megeheted-e az ételt, ha rászállt a légy

Most, hogy kicsit jobb idő van, megjelentek a legyek, akik szívesen szállnak rá az ételeinkre is. De kell-e ettől tartanunk?

A legyek tavasztól őszig gyakori vendégek ételeink körül. Bár elmondható, hogy az általuk terjesztett fertőzések kockázata viszonylag alacsony, de van néhány tényező, amit figyelembe kell vennünk, ha el szeretnénk fogyasztani azt az ételt, amire adott esetben rászállt egy légy.

Kiderült, megeheted-e az ételt, ha rászáll a légy

A legyek, amikor rászállnak az ételünkre, lényegében lehányják azt.

Ezzel az a probléma, azon kívül, hogy undorító már csak a tudat is, hogy életük nagy részét különféle hulladékokon, rothadó növényzeten, romlott nyers húson és állati illetve emberi ürüléken töltik, így számos kórokozót képesek összeszedni, melyekkel megbetegíthetnek minket.

Elég azonban csak akkor megválnod az ételtől, ha órákig kint hagytad, és huzamosabb ideig dézsmálták. Illetve akkor sem tanácsos megenni, ha olyan országokban jársz, ahol a különleges trópusi betegségek előfordulása gyakoribb.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...