Helyrehoztuk a lebbencsleves hírnevét, különleges répakrémlevest készítettünk

A múlt héten sem tétlenkedtünk: utánajártunk a szuperropogós tepsis krumplinak, lerántottuk a leplet a legkönnyebb buggyantott tojásról, és megmentettük a répa héját is.

  1. A sulis menza réme – A lebbencsleves, ezúttal tökéletes formában
    1.

    A sulis menza réme – A lebbencsleves, ezúttal tökéletes formában

    Az iskolai menzák egyik legmegosztóbb étele, az Alföld ikonikus levese, ami főételnek is elmegy. Igen, a múltkori tojásleves után a lebbencslevessel folytatjuk a névtelen sorozatot.

  2. 4 szuper tipp, mihez kezdj a hámozott répa héjával
    2.

    4 szuper tipp, mihez kezdj a hámozott répa héjával

    A répát fogyasztás előtt mindig meghámozzuk, a lehántolt vékony kéreg azonban rengeteg dologra jó lehet még a konyhában. Mutatunk néhány tippet, a lényeg, hogy ezt az értékes alapanyagot nem szabad a szemétbe dobni!

  3. Íme a titkos összetevő a szuperropogós tepsis krumplihoz
    3.

    Íme a titkos összetevő a szuperropogós tepsis krumplihoz

    A krumpli akkor jó, ha ropog, de hogyan lehet ezt elérni? Nem kell hozzá más, mint majonéz!

  4. Süsd meg a legegyszerűbb (csoda)tócsnit...tojás nélkül!
    4.

    Süsd meg a legegyszerűbb (csoda)tócsnit...tojás nélkül!

    A zöldséges tócsni egy egyszerű étel, nem? Reszelünk, keverünk, formázunk, és kisütünk: nem olyan bonyolult feladatsor, igaz? Elméletben igaz, azonban a gyakorlatba sokszor csúsznak kisebb-nagyobb bakik. Most jöjjön egy mindig biztos technika, amihez ráadásul tojás sem kell.

  5. A különleges krémleves, aminél kötelező odaégetni a sárgarépát
    5.

    A különleges krémleves, aminél kötelező odaégetni a sárgarépát

    Egy olyan krémlevest főztünk nektek, amelynél picit se baj, ha időközben elfelejtkezel róla, hogy sütőbe raktad hozzá a zöldséget. Odakapott? Az a jó, sőt, akkor a legjobb! De itt még nem álltunk meg, egy titkos hozzávalót is használtunk hozzá, amelytől tutira berobbannak az ízek a szádban.

  6. 5 alapanyag, amitől izgalmas lesz minden unalmas téli étel
    6.

    5 alapanyag, amitől izgalmas lesz minden unalmas téli étel

    Télen nemcsak az ember hangulata pang egy kicsit, a konyhában készített ételekbe is valahogy kevesebb svung jut. Persze ez nem teljesen a szakács hibája, a hideg hónapokban amúgy is kevesebb lehetőségünk van, és jó sok kreativitás kell a változatos és színes főzéshez. A lenti hozzávalók szerencsére segítenek ebben.

  7. A legjobb buggyantott tojáshoz ecet, de még fazék sem kell
    7.

    A legjobb buggyantott tojáshoz ecet, de még fazék sem kell

    A főtt tojások egyik legelegánsabbika a buggyantott verzió, azonban sok tévhit fűződik az elkészítéséhez, ami gyakran megnehezíti, sőt, ellehetetleníti azt. Ha eddig ódzkodtunk a buggyantástól, vagy sokszor beletört a bicskánk, próbáljuk ki a legegyszerűbb módszert, amihez szinte semmi nem kell. Még fazék sem.

  8. Így lesz tényleg finom a lefagyasztott leves, miután kiolvasztod
    8.

    Így lesz tényleg finom a lefagyasztott leves, miután kiolvasztod

    Biztos többször megesett már velünk, hogy nagyobb adag levest főztünk, mint ahogy azt szerettük volna. Vagy épp ellenkezőleg: direkt főztünk sokat, hogy el tudjuk tenni későbbre. Legyen szó bármelyik esetről, biztosan szükségünk lesz néhány fagyasztási tippre.

  9. Főzz mérföldekkel finomabb almapürét, 6 lépésben
    9.

    Főzz mérföldekkel finomabb almapürét, 6 lépésben

    Tél van, ilyenkor igencsak lecsökken az elkészíthető köretek száma, és olyan alapanyagokhoz is kell nyúlnunk, amik kifejezetten a hideg hónapokra jellemzők. Erre a leleményességre talán a legjobb példa az almapüré, ami rengeteg ízletes ebéd kísérője (és annyi minden más is) lehet.

  10. Királyok tortái és süteményei – ezeket süsd vízkeresztre!
    10.

    Királyok tortái és süteményei – ezeket süsd vízkeresztre!

    Nem ért véget a maratoni süteményezés, vízkeresztre is mutatunk két olyan édességet, amit otthon könnyen és gyorsan összedobhatsz, ha még megtartanád az ünnepi hangulatot.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...