-
1.
A sulis menza réme – A lebbencsleves, ezúttal tökéletes formában
Az iskolai menzák egyik legmegosztóbb étele, az Alföld ikonikus levese, ami főételnek is elmegy. Igen, a múltkori tojásleves után a lebbencslevessel folytatjuk a névtelen sorozatot.
-
2.
4 szuper tipp, mihez kezdj a hámozott répa héjával
A répát fogyasztás előtt mindig meghámozzuk, a lehántolt vékony kéreg azonban rengeteg dologra jó lehet még a konyhában. Mutatunk néhány tippet, a lényeg, hogy ezt az értékes alapanyagot nem szabad a szemétbe dobni!
-
3.
Íme a titkos összetevő a szuperropogós tepsis krumplihoz
A krumpli akkor jó, ha ropog, de hogyan lehet ezt elérni? Nem kell hozzá más, mint majonéz!
-
4.
Süsd meg a legegyszerűbb (csoda)tócsnit...tojás nélkül!
A zöldséges tócsni egy egyszerű étel, nem? Reszelünk, keverünk, formázunk, és kisütünk: nem olyan bonyolult feladatsor, igaz? Elméletben igaz, azonban a gyakorlatba sokszor csúsznak kisebb-nagyobb bakik. Most jöjjön egy mindig biztos technika, amihez ráadásul tojás sem kell.
-
5.
A különleges krémleves, aminél kötelező odaégetni a sárgarépát
Egy olyan krémlevest főztünk nektek, amelynél picit se baj, ha időközben elfelejtkezel róla, hogy sütőbe raktad hozzá a zöldséget. Odakapott? Az a jó, sőt, akkor a legjobb! De itt még nem álltunk meg, egy titkos hozzávalót is használtunk hozzá, amelytől tutira berobbannak az ízek a szádban.
-
6.
5 alapanyag, amitől izgalmas lesz minden unalmas téli étel
Télen nemcsak az ember hangulata pang egy kicsit, a konyhában készített ételekbe is valahogy kevesebb svung jut. Persze ez nem teljesen a szakács hibája, a hideg hónapokban amúgy is kevesebb lehetőségünk van, és jó sok kreativitás kell a változatos és színes főzéshez. A lenti hozzávalók szerencsére segítenek ebben.
-
7.
A legjobb buggyantott tojáshoz ecet, de még fazék sem kell
A főtt tojások egyik legelegánsabbika a buggyantott verzió, azonban sok tévhit fűződik az elkészítéséhez, ami gyakran megnehezíti, sőt, ellehetetleníti azt. Ha eddig ódzkodtunk a buggyantástól, vagy sokszor beletört a bicskánk, próbáljuk ki a legegyszerűbb módszert, amihez szinte semmi nem kell. Még fazék sem.
-
8.
Így lesz tényleg finom a lefagyasztott leves, miután kiolvasztod
Biztos többször megesett már velünk, hogy nagyobb adag levest főztünk, mint ahogy azt szerettük volna. Vagy épp ellenkezőleg: direkt főztünk sokat, hogy el tudjuk tenni későbbre. Legyen szó bármelyik esetről, biztosan szükségünk lesz néhány fagyasztási tippre.
-
9.
Főzz mérföldekkel finomabb almapürét, 6 lépésben
Tél van, ilyenkor igencsak lecsökken az elkészíthető köretek száma, és olyan alapanyagokhoz is kell nyúlnunk, amik kifejezetten a hideg hónapokra jellemzők. Erre a leleményességre talán a legjobb példa az almapüré, ami rengeteg ízletes ebéd kísérője (és annyi minden más is) lehet.
-
10.
Királyok tortái és süteményei – ezeket süsd vízkeresztre!
Nem ért véget a maratoni süteményezés, vízkeresztre is mutatunk két olyan édességet, amit otthon könnyen és gyorsan összedobhatsz, ha még megtartanád az ünnepi hangulatot.
Helyrehoztuk a lebbencsleves hírnevét, különleges répakrémlevest készítettünk
A múlt héten sem tétlenkedtünk: utánajártunk a szuperropogós tepsis krumplinak, lerántottuk a leplet a legkönnyebb buggyantott tojásról, és megmentettük a répa héját is.