Ha a karácsonyi főételekre gondolsz, a töltött káposzta kivételével tuti, hogy viszonylag drága, ritkán használt húsok sorakoznak a fejedben, a kacsacombtól és -melltől kezdve a libamájon és -combon át a lazacig, harcsáig, pulykáig, esetleg vadhúsig. Pedig olcsóbb húsrészekből is lehet ünnepit rittyenteni!
Most olyan ötleteket és recepteket szeretnénk mutatni, amelyek meggyőznek róla, hogy olcsóbb húsrészekből is készíthetsz karácsonyi vacsorát:
1.) Csirkeszárny
Közhely, de a szárny méltatlanul mellőzött alapanyag, és nem, nem csak húslevesalaplét főzhetünk belőle. Megsüthetjük sütőben megannyi fűszerrel, dobhatjuk ízes pácba, készülhet mézzel, naranccsal, hogy ünnepi legyen, és igen, (hús)leves is lehet belőle. Sőt, ránthatjuk is!
2.) Máj
Nem kell nekünk tatárbeefsteak, kaviár meg lazacos tapas, mi megelégszünk előétel gyanánt egy isteni házi májpástétommal vagy falatkával., hiszen a sertés- és csirkemáj tényleg nem túl drága! Jól áll nekik a nagy szemű só, a zöldfűszerek, az őrölt koriander, a fokhagyma ás a bors is. De ránthatod is, azt mindenki szereti, főleg majonézes burgonyasalátával...
3.) Aprólék
Igen, és még ársapkája is van! Olcsón beszerezhetjük, és sose becsüljük le, mert bár elsősorban levesekben használjuk, csodás ízek főnek ki belőle.
Legyen aprólék az ünnepi húsleves alapja, úgyis mindenki a répát és a cérnametéltet szereti benne a legjobban!
4.) Csirkecomb, egész csirke
Vegyük meg egyben a csirkét, vagy külön a csirkecombokat, sokkal jobban járunk, mint 4-5-6 kacsa- vagy libacombbal, vagy egy nagy adag csirkemellel. Fűszerezhetjük karácsonyi módra, lehet a tölteléke gesztenye, aszalt szilva, de sima magyaros is, vagy pácolhatjuk mézbe, narancsba, sőt, akár fahéj, szegfűszeg is kerülhet rá.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több karácsonyi tipp és recept itt: