Így lehet a legolcsóbb húsrészekből is ünnepi fogás

Azt hihetnénk, ha karácsony, akkor csakis a legdrágább, legtutibb és legelegánsabb alapanyagok jöhetnek szóba, pedig olcsóbb húsrészekből is lehet hibátlan és ünnepélyes fogásokat varázsolni.

Ha a karácsonyi főételekre gondolsz, a töltött káposzta kivételével tuti, hogy viszonylag drága, ritkán használt húsok sorakoznak a fejedben, a kacsacombtól és -melltől kezdve a libamájon és -combon át a lazacig, harcsáig, pulykáig, esetleg vadhúsig. Pedig olcsóbb húsrészekből is lehet ünnepit rittyenteni!

Az egész csirkének minden részét felhasználhatod

Most olyan ötleteket és recepteket szeretnénk mutatni, amelyek meggyőznek róla, hogy olcsóbb húsrészekből is készíthetsz karácsonyi vacsorát:

1.) Csirkeszárny

Közhely, de a szárny méltatlanul mellőzött alapanyag, és nem, nem csak húslevesalaplét főzhetünk belőle. Megsüthetjük sütőben megannyi fűszerrel, dobhatjuk ízes pácba, készülhet mézzel, naranccsal, hogy ünnepi legyen, és igen, (hús)leves is lehet belőle. Sőt, ránthatjuk is!

2.) Máj

Nem kell nekünk tatárbeefsteak, kaviár meg lazacos tapas, mi megelégszünk előétel gyanánt egy isteni házi májpástétommal vagy falatkával., hiszen a sertés- és csirkemáj tényleg nem túl drága! Jól áll nekik a nagy szemű só, a zöldfűszerek, az őrölt koriander, a fokhagyma ás a bors is. De ránthatod is, azt mindenki szereti, főleg majonézes burgonyasalátával...

3.) Aprólék

Igen, és még ársapkája is van! Olcsón beszerezhetjük, és sose becsüljük le, mert bár elsősorban levesekben használjuk, csodás ízek főnek ki belőle.

Legyen aprólék az ünnepi húsleves alapja, úgyis mindenki a répát és a cérnametéltet szereti benne a legjobban!

4.) Csirkecomb, egész csirke

Vegyük meg egyben a csirkét, vagy külön a csirkecombokat, sokkal jobban járunk, mint 4-5-6 kacsa- vagy libacombbal, vagy egy nagy adag csirkemellel. Fűszerezhetjük karácsonyi módra, lehet a tölteléke gesztenye, aszalt szilva, de sima magyaros is, vagy pácolhatjuk mézbe, narancsba, sőt, akár fahéj, szegfűszeg is kerülhet rá.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több karácsonyi tipp és recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk