Így lehet a legolcsóbb húsrészekből is ünnepi fogás

Azt hihetnénk, ha karácsony, akkor csakis a legdrágább, legtutibb és legelegánsabb alapanyagok jöhetnek szóba, pedig olcsóbb húsrészekből is lehet hibátlan és ünnepélyes fogásokat varázsolni.

Ha a karácsonyi főételekre gondolsz, a töltött káposzta kivételével tuti, hogy viszonylag drága, ritkán használt húsok sorakoznak a fejedben, a kacsacombtól és -melltől kezdve a libamájon és -combon át a lazacig, harcsáig, pulykáig, esetleg vadhúsig. Pedig olcsóbb húsrészekből is lehet ünnepit rittyenteni!

Az egész csirkének minden részét felhasználhatod

Most olyan ötleteket és recepteket szeretnénk mutatni, amelyek meggyőznek róla, hogy olcsóbb húsrészekből is készíthetsz karácsonyi vacsorát:

1.) Csirkeszárny

Közhely, de a szárny méltatlanul mellőzött alapanyag, és nem, nem csak húslevesalaplét főzhetünk belőle. Megsüthetjük sütőben megannyi fűszerrel, dobhatjuk ízes pácba, készülhet mézzel, naranccsal, hogy ünnepi legyen, és igen, (hús)leves is lehet belőle. Sőt, ránthatjuk is!

Magvas-balzsamos csirkeszárnyak

Végre péntek, itt a hétvége! Újra jó időt jósolnak, még lesz lehetőségünk pikniket, sütögetést terveznünk. Szívjunk magunkba sok-sok D vitamint és raktározzuk el télire. :) Már ...

Andris csirkeszárnyai

Kedvenc és gyönyörű vezető szerkesztőnk él-hal a Sriracháért. Ez a csípős thai szósz, bármit is eszik, az ételen landol. A múltkor még az édes french toastra is tett egy kicsit, ...

Tyúkhúsleves Kiki konyhájából

Szerintem az egyik legszebb és legfinomabb leves. Szerencsére dédnagymamink csinált házi csigatésztát, így teljes volt az élvezet. A főtt tyúkhús néha elég száraz, ilyenkor ...

2.) Máj

Nem kell nekünk tatárbeefsteak, kaviár meg lazacos tapas, mi megelégszünk előétel gyanánt egy isteni házi májpástétommal vagy falatkával., hiszen a sertés- és csirkemáj tényleg nem túl drága! Jól áll nekik a nagy szemű só, a zöldfűszerek, az őrölt koriander, a fokhagyma ás a bors is. De ránthatod is, azt mindenki szereti, főleg majonézes burgonyasalátával...

Tökéletes húsleves

Ez az egyik olyan receptem, amit még soha nem rontottam el. Leginkább azoknak szeretnék kedvezni vele, akik kezdők a konyhában, avagy a húsleves készítésében.  Természetesen lehetőség ...

3.) Aprólék

Igen, és még ársapkája is van! Olcsón beszerezhetjük, és sose becsüljük le, mert bár elsősorban levesekben használjuk, csodás ízek főnek ki belőle.

Legyen aprólék az ünnepi húsleves alapja, úgyis mindenki a répát és a cérnametéltet szereti benne a legjobban!

4.) Csirkecomb, egész csirke

Vegyük meg egyben a csirkét, vagy külön a csirkecombokat, sokkal jobban járunk, mint 4-5-6 kacsa- vagy libacombbal, vagy egy nagy adag csirkemellel. Fűszerezhetjük karácsonyi módra, lehet a tölteléke gesztenye, aszalt szilva, de sima magyaros is, vagy pácolhatjuk mézbe, narancsba, sőt, akár fahéj, szegfűszeg is kerülhet rá.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több karácsonyi tipp és recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...