Az 5 legnehezebb és legszebb húsvéti sütemény

Ha idén úgy döntöttél, megadnád a módját a húsvéti sütizésnek, és nem csak a leggyorsabb és legegyszerűbb leveles vagy aprósütikre szavaznál, akkor itt nézz szét, mert bemutatjuk a legszebb, ám igen pepecselős darabokat!

Húsvétkor sokunk asztalára kerül répatorta, gyors leveles sütik, muffinok vagy aprósütik, melyeket belepréselünk a mindennapi teendők, a sonka- és tojásfőzés illetve a tavaszi nagytakarítás közötti rohanásba.

Most viszont arra gondoltuk, azokat a húsvéti édességeket szedjük össze, melyek a pepecselősebb, ráérősebb fajtához tartoznak. Lássuk a legszebb, némileg bonyolult húsvéti sütiket!

1.) MÉZES KRÉMES

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy-két napot álljon a hűtőben, akkor lesz igazán puha a tésztája. Kell hozzá idő és türelem, szóval csak úgy vágjunk neki, ha tényleg van hozzá kedvünk!

Mézes krémes

Ez egy tipikusan olyan sütemény, amit előre el kell készíteni. Fogyasztás előtt egy-két napot álljon a hűtőben, akkor lesz igazán puha a tésztája.

2.) HÚSVÉTI KALÁCS

A kalács és a sonka a legjobb barátok, szóval ha sonkát főzünk, nem hagyhatjuk puha kalács nélkül, nehogy elárvuljon. A kelt tésztának pedig lelke van, mint tudjuk, és friss élesztőt, meleg kelesztést, időt, türelmet, szeretet igényel. Várjuk ki, megéri!

Gluténmentes húsvéti kalács

Húsvétkor nem hiányozhat a főtt sonka és a kaszinótojás mellől a friss foszlós kalács. Íme egy finom, jól bevált recept glutén- vagy laktózérzékenyek számára is.

3.) HÚSVÉTI BEJGLI

Lássunk túl azon, hogy bejgli csak karácsonykor kerülhet az asztalunkra. Legyünk kreatívak, és gondoljunk arra, hogy sósan is milyen szuper változatokat kreálhatunk: mehet bele túrókrém medvehagymásan, sonka, sajt, de a télen eltett mák és dió is jó szolgálatot tehet.

Érlelt sonkás-sajtos bejgli

A bejgli nem csak édes lehet ám - ezúttal mi hoztunk egy szuper sonkás-sajtos verziót, ami tuti hatalmas sláger lesz, bárkinek is kínáljuk. Ráadásul feleannyi munka sincs vele, mint édes ...

Anyukám mákos és diós bejglije

Anyukám ünnepkor átlag 10 rúd bejglit süt, de ez a szám nem fix, volt már, hogy 17 is összejött. Szegény nem készült bejglikészítő kisiparosnak, de a szerelem meg a beetető fázis ...

Omlós bejgli kandírozott gyümölccsel

Évekkel ezelőtt a hagyományos mazsola helyett kandírozott gyümölcsöt tettem az édesanyám féle bejglibe. A végeredmény nagyszerű lett. A diótöltelékbe kevert rumról azonban nem tudtam ...

4.) SOKLAPOSAK

Nem is kell külön mondani, hogy bármilyen ünnep lenagyobb kihívását a soklapos sütemények jelentik. Lehet szülinap, karácsony vagy húsvét, ember legyen a talpán, aki bevállalja őket! Soklapos, hatlapos, dobostorta vagy Eszterházy, ide gyertek!

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

5.) ÉGETETT TÉSZTA

Az égetett tészta aztán nem gyerekjáték: a legfontosabb szabály: pontosan tartsuk be az arányokat. Mindig friss alapanyagokat használjunk, a tojásokból pedig elegendőek a közepes méretűek. Pontosan mérjük ki a hozzávalókat, az égetett tészta nem tűri, hogy változtassunk az arányokon! Lehet sós és édes is, melyik jöhet

Eclair fánk

Soha nem voltam oda sem az eclair, sem a kéviselő fánkért. Az égetett tészták közül egyedül a profiterol az, ami bármikor jöhet. Ebben valószínűleg szerepe van a cukrászdák ...

Gougère - habkönnyű sajtfánk

Igazából olyan, mint egy elképesztően könnyű tésztájú sajtos pogácsa. Hamar elkészül, és vendégváró falatnak is tökéletes. Bár azzal számoljunk, hogy nagyon hamar elfogy. Ebből a ...

Képviselőfánk gluténmentesen

Az egyik legkönnyebben és viszonylag olcsón beszerezhető lisztből, a rizslisztből is tökéletes égetett tésztát lehet készíteni. Ízre, állagra is ugyanolyan, mint a búzás társai. A ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több különleges receptcsoda itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...