A krémes tojássalátának nincsen sok titka, a jó alapanyagok mellett egyedül a mennyiségekre kell figyelni, és néhány perc alatt tökéletes ételt készíthetünk, amely reggelire, ebédre és vacsorára is egyaránt megállja a helyét. Pakolhatjuk a pirítósunkra, készíthetünk belőle szendvicset, tekerhetjük tortillába, de akár magában is kanalazhatjuk. Akár egy-két maradék főtt tojásból is megéri elkészíteni, de annyira ez a változat annyira finom, hogy csak ezért is érdemes nekiállni tojást főzni.
Mi kell hozzá?
Egy négy főre elég salátához a következőkre lesz szükség:
8 db főtt tojás, 125 gramm majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál mustár, 0,5 citromból nyert citromlé, só ízlés és fekete bors szerint, 3 evőkanál snidling, 3 evőkanál petrezselyem, 1 kis fej lilahagyma
Elkészítés:
A főtt tojásokat megpucoljuk, félbevágjuk, és különválasztjuk a sárgákat a fehérjéktől.
A sárgákat először egy villával morzsásra törjük, majd hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, a tejfölt és a citromlevet.
Sózzuk-borsozzuk, majd amennyire lehet, csomómentesre keverjük.
A tojásfehérjéket felkockázzuk, majd az aprított snidlinggel, petrezselyemmel és a lilahagymával együtt a tojássárgájás krémhez adjuk.
Az egészet alaposan összekeverjük, majd legalább 30 percre behűtjük, és úgy tálaljuk.
Az egyszerűen elkészíthető krémes tojássaláta teljes receptjét ide kattintva találod meg, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.
Ezeket a kenyereket bátran ajánljuk hozzá:
Fotók és recept: Rosanics Petra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket a tojásos finomságokat is próbáld ki!