A legjobb TÉLI receptek - főzz és lazíts egy fárasztó munkanap után

Itt a tél - időjárás és naptár szerint is, nincs mese. Kapcsolj ki nap végén főzzéssel - készíts velünk egy igazi melengető téli vacsorát vagy másnapi ebédet! (x)

Mi azt valljuk, hogy a főzés szórakozás, meditáció, kikapcsolódás - este hazaérsz, és vagy magadnak, vagy a párodnak, vagy a családodnak elkészíted azt az ételt, amit aznap megkívántál vagy amit lebeszéltetek napközben, esetleg aminek a receptjével rég szemezel - mindezt télen, a korlátozott, de szezonra olyannyira jellemző finom alapanyagokból, lehetőleg gyorsan.

Mi ezeket ajánljuk neked!

Levesek

Kedvenceink télen - na jó, mindig, de ilyenkor tényleg elengedhetetlenek a forró, kiadós levesek. Vacsorára, ebédre is jó lesz, ha nekiállsz este.

Téli minestrone

Télen nagy előszeretettel készítek ilyen színes ételeket, mert kint épp elég szürke meg morcos minden, legalább az ételünk legyen vidám! (Persze amikor a képet készítettem pont ...

Egytálételek

Köret és főétel egyben. Dobd össze a hozzáalókat, és mehet a sütőbe vagy a serpenyőbe - addig elmosogathatsz, vagy irány a párod vagy a gyerekek, beszélgessetek egyet!

Chili Con Carne egyszerűen

Ha valaki még tétovázott, hogy beruházzon-e egy multifunkcionális főzőkészülékre, akkor ez a recept segíteni fog a döntésben! Chili Con Carne, szuper egyszerűen, mosogatás nélkül! ...

Tészták

A leggyorsabb választás az esti főzéshez, és nem nagyon van ember, aki nem szereti. Lehet húsos vagy mentes, paradicsomos vagy tejszínes, sőt, édes is, mindegy.

Rakottasok, töltöttek

Azért van még a piacon és a boltban is zöldség, rakd meg hússal, tésztával vagy sajttal, sok mártással!

+ 1 ötlet:

Még több hasonló receptről szeretnél olvasni? Számos nyomtatott lap közül is választhatsz. Fizess elő a kedvencedre most a Posta webshopjában, kézbesítőjénél vagy a postákon, és nemcsak kedvezményt kapsz, de nyerhetsz is! Kattints a részletekért!

Mártogatós

Lehet, hogy a főzés egy szuper szendvicskrémben vagy mártogatósban merül ki ma, az sem baj!

Céklás humusz ropogós pitával

Kolléganőmtől kaptam egy nagy fej céklát. Ahhoz kevés volt, hogy savanyúságot készítsek belőle, de a céklás humuszt már régen ki akartam próbálni. Nemcsak a színe gyönyörű, de az ...

Főzelék

Gyors megoldás télen-nyáron, este és másnapi ebédnek is. Legyen klasszikus, vagy dobd fel egy csavarral, sőt, sűrítsd önmagával liszt helyett!

Saláta

A legjobb vacsora, hiszen egy kis tésztával, kuszkusszal, bulgurral, hússal, tojással vagy tonhallal remekül laktat is!

Édesség

Természetesen arra is gondoltunk, aki az estét édességgel zárná!

Almás tepsis palacsinta

Almás palacsinta másképpen, így is finom, érdemes kipróbálni.  Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: ...

Nagy év végi újságelőfizetési akció a Postánál! Ajándékozz előfizetést, vagy fizess elő kedvenc lapodra most, és nemcsak kedvezményesen juthatsz hozzá, de megnyerheted a másfél millió forintnyi össznyeremény egyikét is! Részletes információk a Posta honlapján!

Kisir - török bulgursaláta Glasertől

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...