Legjobb sonkalé-felhasználási praktikáink

Az egyik legízesebb házilag készített alaplevünk a sonkalé. Nehogy kiöntsük! Egy csomó felhasználási módja van. Nézzük, mire jó még ez a finomság.

Először is a sonka főzőlevébe tegyünk hagymát, fokhagymát, egész borsot, egy köteg zellerlevelet és babérlevelet. Ezektől még finomabb lesz a főtt sonka és a lé további felhasználásából készülő ételek. Az alaplevet leszűrve hűtsük le, hogy a zsír a tetején megdermedjen, így könnyen leszedhetjük róla. Ettől a zsírtól sem kell feltétlenül megszabadulnunk, készíthetünk belőle főzelékhez rántást, süthetünk benne tojást. A leszűrt sonkalében finomabbra fő a tojás vagy a tészta, ugyanakkor zseniális alapja lehet a babfélékből, lencséből, burgonyából, káposztából készült leveseknek, főzelékeknek, egytálételeknek. Ami megmarad, azt fagyasszuk le, egy későbbi főzésnél még jól jöhet!

  1. 1.

    Anyukám rakott tésztája -Sonkás rakott tészta 3.

  2. 2.

    Rakott káposztás kocka

  3. 3.

    Gyors tésztaszósz 2. - Sonkás-gombás

  4. 4.

    Tarhonyaleves zöldséggel Iluska konyhájából

  5. 5.

    Babkrémleves sonkachipsszel

  6. 6.

    Kapros-tejfölös zöldbableves

  7. 7.

    Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

  8. 8.

    Meleg sonkás újborsó saláta

  9. 9.

    Vöröslencseleves magyarosan

  10. 10.

    Részeges lencse

  11. 11.

    Mustáros - tojásos lencsesaláta

  12. 12.

    Paradicsomos krumpli Gizi konyhájából

  13. 13.

    Húsgombócos savanyú káposzta

  14. 14.

    Pirított kelkáposzta kolbásszal

Olvastad már?

Régi étkezési szokások a nagyhétről

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek