Legjobb sonkalé-felhasználási praktikáink

Az egyik legízesebb házilag készített alaplevünk a sonkalé. Nehogy kiöntsük! Egy csomó felhasználási módja van. Nézzük, mire jó még ez a finomság.

Először is a sonka főzőlevébe tegyünk hagymát, fokhagymát, egész borsot, egy köteg zellerlevelet és babérlevelet. Ezektől még finomabb lesz a főtt sonka és a lé további felhasználásából készülő ételek. Az alaplevet leszűrve hűtsük le, hogy a zsír a tetején megdermedjen, így könnyen leszedhetjük róla. Ettől a zsírtól sem kell feltétlenül megszabadulnunk, készíthetünk belőle főzelékhez rántást, süthetünk benne tojást. A leszűrt sonkalében finomabbra fő a tojás vagy a tészta, ugyanakkor zseniális alapja lehet a babfélékből, lencséből, burgonyából, káposztából készült leveseknek, főzelékeknek, egytálételeknek. Ami megmarad, azt fagyasszuk le, egy későbbi főzésnél még jól jöhet!

  1. 1.

    Anyukám rakott tésztája -Sonkás rakott tészta 3.

  2. 2.

    Rakott káposztás kocka

  3. 3.

    Gyors tésztaszósz 2. - Sonkás-gombás

  4. 4.

    Tarhonyaleves zöldséggel Iluska konyhájából

  5. 5.

    Babkrémleves sonkachipsszel

  6. 6.

    Kapros-tejfölös zöldbableves

  7. 7.

    Zöldbabfőzelék buggyantott tojással

  8. 8.

    Meleg sonkás újborsó saláta

  9. 9.

    Vöröslencseleves magyarosan

  10. 10.

    Részeges lencse

  11. 11.

    Mustáros - tojásos lencsesaláta

  12. 12.

    Paradicsomos krumpli Gizi konyhájából

  13. 13.

    Húsgombócos savanyú káposzta

  14. 14.

    Pirított kelkáposzta kolbásszal

Olvastad már?

Régi étkezési szokások a nagyhétről

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...