Meglepő, hogy melyik városban található Európa legjobb pizzája

A pizzaimádók nagy meglepetésére nem Olaszországban található Európa legjobb pizzája.

„Megválasztották Európa 50 legjobb pizzériáját, de ami a legmeglepőbb, hogy a lista első tíz helyén egyáltalán nem szerepel olaszországi étterem" – írja a HVG.hu. De akkor kik vezetnek?

Barcelona vette át a vezetést

A Barcelonában található Sartoria Panatieri étterem pizzáját szavazta meg a legjobbnak a Guide to the Best Pizzerias in the World nevű kiadvány, melyet egyébként olaszok alapítottak.

A döntés azután született, hogy ezer anonim értékelő szerint a spanyol pizzéria a 2023-as év legjobb pizzáját kínálja.

A Rafa Panatieri és Jorge Sastre által vezetett étterem egy régi szabóüzlet helyén működik Barcelona szívében. A pizzakészítők gondosan válogatott, helyi alapanyagokból dolgoznak.

Bajnok pizzájuk tésztáját először 48 órán át kelesztik, majd további 12 órán át pihentetik a nagy masszából kivett darabokat.

A kiadványban a pizzéria aszalt paradicsomos, bazsalikomos, mozzarellás pizzáját ajánlják kóstolásra.

A lista élén szerepel még a koppenhágai Bæst, illetve a londoni 50 Kalò pizzéria. „Magyarországhoz legközelebb a top 10-es lista negyedik helyén szereplő bécsi pizzéria, a Via Toledo Enopizzeria alkotásait kóstolhatjuk meg" – olvasható még a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...