A legjobb nyári savanyúságok

Ebben a nyári kánikulában friss, ropogós savanyúságra vágyunk, magában is megennénk. Ugyan tehetünk el belőlük télire is, de félő, hogy addigra nem marad!

Koviubi, te kis...

Nyáron szinte habzsoljuk a friss zöldségeket és gyümölcsöket, feltöltjük vitaminraktárainkat az ínséges téli időszak után. Ilyenkor érdemes a napsütötte finomságokból savanyúságot is készíteni, remélhetőleg fillérekért juthatunk majd az alapanyagokhoz.A nagy kedvenc, az örök befutó kovászos uborka, szinte egész nyáron ott lapul a hűtőkben. Fontos, hogy éréskor ne hagyjuk felforrni, mert nem lesz ropogós. Számos ízvariációja létezik, fűszerezzünk kedvünkre fokhagymával, kaporral, egyesek még a koriandert is bevethetik!

Kovászos uborka receptek itt >>

Kovászos uborka

A kovászos uborka az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság, ami a legtöbb magyaros ételhez illik. Én nagyon szeretem. Remélem most is jól sikerül, csak kicsit aggódom, mert ...

Csalamádé télire egyszerűen

Ezt a savanyúságot nem csak azért szeretjük, mert nagyon finom, hanem azért is, mert ennél egyszerűbb eltevési mód nem igen ismeretes. A legtöbb időt a szeletelés vesz el, de úgy ...

A vagány csalamádé

Másik nyári favoritunk a csalamádé, melyhez mindenképpen hibátlan zöldségeket, elsősorban rengeteg káposztát kell használnunk. Ehhez ízlés szerint válogathatjuk a többi hozzávalót: répát, mini dinnyét, vöröshagymát, paprikát, cukkinit vagy zöld paradicsomot. Minél többféle zöldséget mixelünk össze, természetesen annál finomabb lesz.

Csalamádéreceptek itt >>

A vegyes savanyúságok szintén nagy kedvencek, a képzelet szab csak határt a kreativitásunknak. Egyesek a karfiolra esküsznek, mások a répát teszik el, de az uborka szinte majdnem minden receptben megtalálható.

Egyszerűen csak tegyük el!

Fontos, hogy használjunk nagyon tiszta üvegeket a savanyúságokhoz és minimális tartósításra is szüksége van az eltett zöldségeknek, szalicilt minden nagyobb boltban kaphatunk. Az alapléhez cukor, és ecet és víz szükségesek általában, ez fogja aztán „kinyerni” a zöldéségekből az isteni, tiszta levet.

A legjobb savanyúság receptek itt >>

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...