Ránk akkor is számíthatsz, ha te rakod össze a szilveszteri menüt, de akkor, ha év végére elfáradtál, és hagynád az egészet a fenébe, rendelésre is bízhatod magad. Aha, viszont itt jön a nagy kérdés: mégis HONNAN?A hidegtálas, szendvicses rendeléseket ugyanis legendásan el tudják rontani, így mi összegyűjtöttünk neked 5 olyan céget, ami korrektnek tűnik, árban elfogadható és guszta ételeket kínál. A rendelési határidőkre viszont figyelj, nehogy lemaradj!
Mini Szendvics
Őszinte leszek, odavagyok a kínálatért. A mini hamburgertől elkezdve a szalámis falatkán át a kaviáros szendóig, minden ott van a repertoárban, nincs olyan, akit ne tudnál a vendégek közül boldoggá tenni valamelyik kategóriával. Már 230 forinttól rendelhetőek a szendvicsek, persze az exkluzívabbak többet kóstálnak. Pogácsa, rétes, isler is jöhetnek, de tipikus fasírtos, rántott húsos, húsos hidegtálakból is nagy a választék.
Hidegtálrendeles.hu
Itt már vannak olyan különlegességek is, mint az aszalt szilvás kacsacomb, curry-s comb, meg persze a hagyományos darabos áruk, a kaszinótojás, fasírt, vagy éppen sonkatekercs. Nagyon menők a szortiment tálak, kaszinótojás verzióban például már 520 forintért. Az összes hagyományos sült húst lehet kilósan vásárolni, hogy néhány példát mondjak: grill csirkecomb 2010 forintért, baconös csirkemáj 3295 forintért!
Szendvicsgyár
Meg kell mondjam, a Szendvicsgyár elsősorban a sütik és pogácsák miatt került be a válogatásba - rétesek, pogik, linzerek, minden, amit a pezsgőtől ittas vendégek szilveszterkor szívesen esznek (a másnapi reggeli maradékmentésről ne is beszéljünk!)A rétesek darabja 310 Ft (minden nap frissen), a sós hasé 4500 Ft, az édes aprósütimeg 3600 Ft kilónként, a kókuszgolyó pedig 250 Ft/db.
Hidegtálkirály
Azt hiszem, a Hidegtálkirály hű a nevéhez, olyan kínálat van, hogy csak kapkodtam a fejemet. Magyaros vagy tengeri, egykezes szendvicsek, minden parti megmentői, és a legjobb, hogy edukálnak is, melyik alkalomra, milyen ételeket illik felszolgálni (bár én annak a híve vagyok, hogy az a legjobb, amit a legtöbben szeretnek). Különleges tálak, mint a kacsapacsa, vegetáriánus választék is elérhető, az árak teljesen átlagosak, egy Pick-szalámis szendvics 289 forinttól elérhető, hidegtálak 12-14 ezer forinttól.
Tudtad?
A babonák szerint az óév esti zajkeltés, lármázás elűzi a felhalmozódott gondokat, bajokat, és az év sötét időszakában lesben álló gonosz szellemeket. Ennek modern megfelelője a zajostűzijáték. (Wikipédia)
Talán a legmodernebb kínálattal rendelkeznek, már-már a fine dining irányába is elmennek: van itt azért paraszttál is, hagyományos merítés, de gondolnak a vegákra és gluténérzékenyekre is. A haltálak nagyon izgalmasak, a bisztrótálak közül a francia hentestál válthat ki komoly érzelmeket, de ugyanúgy vannak majonézes vagy például olívás saláták. Aki újdonságra vágyik, itt keresgéljen!
Ezeket olvastad már?
Ezeket tedd és edd az év első napján, hogy egész...
Mint minden ünnepünkhöz, a szilveszterhez is kapcsolódnak régi babonák, amikkel megalapozhatjuk a szerencsénket. Te betartod a szilveszteri babonákat?
Petrás GabriellaEzért iszunk pezsgőt és petárdázunk szilveszterkor
Szilveszterkor egyértelmű, hogy pezsgővel koccintunk, trombitával zajongunk, és az is, hogy hangos tűzijátékok durrannak mindenfele. De honnan erednek ezek a hagyományok?
Petrás GabriellaSzilveszteri és újévi ételek a lencsén túl - Ezt eszik...
Nemcsak nálunk, hanem más országokban, földrészeken is kapcsolódnak az újévi ételekhez babonák, hagyományok, amiktől szerencsét és jólétet várnak.
Petrás GabriellaÚjévi szokások a nagyvilágban - Van, ahol az sem mindegy,...
Az olaszok piros fehérneműt viselnek, a görögök az óráikkal babrálnak, az angolok ajtót nyitogatnak. Így köszöntik az újévet Európában.
Petrás Gabriella