A legjobb házi készítésű gyurma

Pár hónapja egy ismerősömtől kaptam házigyurma-receptet azzal, hogy na, ez pont olyan, mint az a bizonyos sokszínű, illatos fajta, amit a gyerekek annyira szeretnek.

Kipróbáltam, de egy nagy ragacs lett az egész, teljesen használhatatlan volt, hiába adagoltam még hozzá az előírtakon felül egy csomó lisztet. Ezért egészen mostanáig elő sem vettem a receptet, végül azonban megembereltem magam, és többszöri próbálkozás és jó sok mosatlan edény után sikerült is megalkotnom az igazit.

Ez tényleg pont olyan, mint a korábban említett bolti, viszont sokkal olcsóbb, tudom, hogy miből készült, így nem kell folyton azt lesnem, hogy egy darabka se kerüljön a gyerekek szájába, viszont szörnyű íze van a sótól és a citromsavtól, ezért egynél többször nem is fognak próbálkozni az elfogyasztásával. Egyébként valószínűleg a bolti változat sem tartalmaz egészségre ártalmas anyagokat, de ebben nem lehetünk biztosak. Viszont annak olyan illata van, mint a régi sütibabák szoknyájának (ó, azok a sütibabák!), ezért kifejezetten arra ingerli a gyerekeket, hogy olykor-olykor megkóstolják.

Íme, a tökéletes házi gyurma hozzávalói:

Mindezt összekeverjük egy lábosban, és 5 percig főzzük kevergetve. Ha már kicsit kihűlt, kisebb adagokat csinálunk belőle, amelyeket különböző színű ételfestékekkel színezhetünk. Legjobban gyúrással lehet az anyagban a festéket eloszlatni, ehhez viszont érdemes gumikesztyűt húzni, mert a festék jól meg tudja fogni a bőrünket.

Ez egy kifejezetten lágy gyurma, ami a levegőn gyorsan ki tud száradni, ha nagyobb adaggal készítünk, érdemes lezárható dobozban vagy folpackban eltenni.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...