A legjobb házi készítésű gyurma

Pár hónapja egy ismerősömtől kaptam házigyurma-receptet azzal, hogy na, ez pont olyan, mint az a bizonyos sokszínű, illatos fajta, amit a gyerekek annyira szeretnek.

Kipróbáltam, de egy nagy ragacs lett az egész, teljesen használhatatlan volt, hiába adagoltam még hozzá az előírtakon felül egy csomó lisztet. Ezért egészen mostanáig elő sem vettem a receptet, végül azonban megembereltem magam, és többszöri próbálkozás és jó sok mosatlan edény után sikerült is megalkotnom az igazit.

Ez tényleg pont olyan, mint a korábban említett bolti, viszont sokkal olcsóbb, tudom, hogy miből készült, így nem kell folyton azt lesnem, hogy egy darabka se kerüljön a gyerekek szájába, viszont szörnyű íze van a sótól és a citromsavtól, ezért egynél többször nem is fognak próbálkozni az elfogyasztásával. Egyébként valószínűleg a bolti változat sem tartalmaz egészségre ártalmas anyagokat, de ebben nem lehetünk biztosak. Viszont annak olyan illata van, mint a régi sütibabák szoknyájának (ó, azok a sütibabák!), ezért kifejezetten arra ingerli a gyerekeket, hogy olykor-olykor megkóstolják.

Íme, a tökéletes házi gyurma hozzávalói:

Mindezt összekeverjük egy lábosban, és 5 percig főzzük kevergetve. Ha már kicsit kihűlt, kisebb adagokat csinálunk belőle, amelyeket különböző színű ételfestékekkel színezhetünk. Legjobban gyúrással lehet az anyagban a festéket eloszlatni, ehhez viszont érdemes gumikesztyűt húzni, mert a festék jól meg tudja fogni a bőrünket.

Ez egy kifejezetten lágy gyurma, ami a levegőn gyorsan ki tud száradni, ha nagyobb adaggal készítünk, érdemes lezárható dobozban vagy folpackban eltenni.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...