A legjobb fogások hétköznapra (is), amelyekhez csak 4-5 hozzávaló kell

A hétköznapokban nem igen van idő arra, hogy nagyívű, komplex fogásokat tegyünk az asztalra, erre hoztunk most pár megoldást.

Hétköznap általában örülünk, ha egy egyszerű, laktató és friss vacsorát vagy ebédet össze tudunk dobni. Most olyan ételeket mutatunk, amikhez 4-5 alapanyagnál nem kell több.

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

TEPSIS FINOMSÁGOK

Az egyik legidőtakarékosabb megoldás, ha egy tűzálló tálban vagy tepsiben párosítjuk össze a kedvenc alapanyagainkat. Az olajat-sót/borsot és fűszereket nem számolva a hús és zöldségek kombinációjával gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen legyen az étel. A köret miatt sem kell aggódnunk: a csirkemell, sajt és tejszín mellé például keverjünk orsótésztát vagy pennét – kész is a tejszínes csirkénk. Ha a gyökérzöldségek mellé krumplit vagy édeskrumplit teszünk, szintén nem szükséges már külön köretet készíteni.

Egyszerű tejszínes rakott penne

Egyszerű, gyors, és ami számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek számára is nagyon szerethető étel. Nem túl fűszeres, kellően ízes. Nálunk a gyerkőcök tejföllel fogyasztják. Mi ...

AZ ÖRÖK JOLLY-JOKER: a TÉSZTA

A legfinomabb olasz tészták titka egyszerűségükben rejlik: az olaszok nem gondolják túl a dolgot. Tiszta ízek, friss alapanyagok, egyszerű, de karakteres fűszerek kellenek csak egy-egy fogáshoz, az eredmény mégis fenomenális. Gondoljunk csak a klasszikus carbonarára,amihez az alapvető fűszereken túl csak tojás és parmezán/pecorino és szalonna kell és magának a tésztának a főzővize. Vagy ott van az egyszerű paradicsomos spagetti, amiben a napérlelte paradicsom, a hagyma és a bazsalikom tökéletes aránya teremt megismételhetetlen ízharmóniát.

És akkor a legfapadosabb tésztaételt, az aglio e olio spagettit még nem is említettük, amihez tényleg nem kell más, mint minőségi olívaolaj, fokhagyma és és chili.

LEVES VAGY KRÉM – KÖNNYŰ ÉS FINOM

Ilyenkor ősszel esnek legjobban a karakteres, de mégis roppant gyorsan és egyszerűen összedobható krémlevesek: a borsókrémleves bazsalikommal készülhet csak alaplével, vagy dúsítható akár tejszínnel, a hozzávalókért egyik esetben sem kell kifosztanunk a boltot, de a répakrémleves is igen pénztárcakímélő, mégis tartalmas fogás.

Nem gyakran használt alapanyag, mégis rendkívül finom, egészséges és könnyen elkészíthető az édeskömény is, amit hagymával, fokhagymával kis vízben megfőzve, turmixolva majd tejszínnel felöntve pár perc alatt elkészíthetünk.

Ha pedig a krémleves helyett inkább egy hideg vacsorára vágyunk, készítsünk a borsóból , répából vagy padlizsánból szendvicskrémet, vagy éppen guacamolet.

Citromos zöldborsókrém

Bevallom, én magam sem gondoltam, hogy ennyire finom lesz a végeredmény, amikor nekiálltam elkészíteni ezt a krémet. Én most fagyasztót ürítettem, és a maradék mirelitet használtam fel, ...

Füstöltpaprikás padlizsánkrém

Ha valaki nem szereti a padlizsánt grillezve vagy sütve, krém alakban akkor is megkóstolja. Én gyermekkoromban szerettem bele, amikor erdélyi rokonok jártak nálunk, és nem üres kézzel ...

Ezekhez is csupán só, bors, valamilyen zsiradék (vaj, olívaolaj, tejföl vagy kókuszzsír) és esetleg majonéz kell, késes robotképpel vagy botmixerrel turmixoljuk össze a megfőtt zöldséget, és kész is a vacsora vagy másnapi szendvicsalap.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Top 13 gyors édesség

Hirtelen rádtör a csillapíthatatlan édességvágy. Ismerős az érzés, ugye? Egy szelet csokoládé ilyenkor nem segít, desszertre lesz szükséged!

Gréti
Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...