Hétköznap általában örülünk, ha egy egyszerű, laktató és friss vacsorát vagy ebédet össze tudunk dobni. Most olyan ételeket mutatunk, amikhez 4-5 alapanyagnál nem kell több.
TEPSIS FINOMSÁGOK
Az egyik legidőtakarékosabb megoldás, ha egy tűzálló tálban vagy tepsiben párosítjuk össze a kedvenc alapanyagainkat. Az olajat-sót/borsot és fűszereket nem számolva a hús és zöldségek kombinációjával gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen legyen az étel. A köret miatt sem kell aggódnunk: a csirkemell, sajt és tejszín mellé például keverjünk orsótésztát vagy pennét – kész is a tejszínes csirkénk. Ha a gyökérzöldségek mellé krumplit vagy édeskrumplit teszünk, szintén nem szükséges már külön köretet készíteni.
AZ ÖRÖK JOLLY-JOKER: a TÉSZTA
A legfinomabb olasz tészták titka egyszerűségükben rejlik: az olaszok nem gondolják túl a dolgot. Tiszta ízek, friss alapanyagok, egyszerű, de karakteres fűszerek kellenek csak egy-egy fogáshoz, az eredmény mégis fenomenális. Gondoljunk csak a klasszikus carbonarára,amihez az alapvető fűszereken túl csak tojás és parmezán/pecorino és szalonna kell és magának a tésztának a főzővize. Vagy ott van az egyszerű paradicsomos spagetti, amiben a napérlelte paradicsom, a hagyma és a bazsalikom tökéletes aránya teremt megismételhetetlen ízharmóniát.
És akkor a legfapadosabb tésztaételt, az aglio e olio spagettit még nem is említettük, amihez tényleg nem kell más, mint minőségi olívaolaj, fokhagyma és és chili.
LEVES VAGY KRÉM – KÖNNYŰ ÉS FINOM
Ilyenkor ősszel esnek legjobban a karakteres, de mégis roppant gyorsan és egyszerűen összedobható krémlevesek: a borsókrémleves bazsalikommal készülhet csak alaplével, vagy dúsítható akár tejszínnel, a hozzávalókért egyik esetben sem kell kifosztanunk a boltot, de a répakrémleves is igen pénztárcakímélő, mégis tartalmas fogás.
Nem gyakran használt alapanyag, mégis rendkívül finom, egészséges és könnyen elkészíthető az édeskömény is, amit hagymával, fokhagymával kis vízben megfőzve, turmixolva majd tejszínnel felöntve pár perc alatt elkészíthetünk.
Ha pedig a krémleves helyett inkább egy hideg vacsorára vágyunk, készítsünk a borsóból , répából vagy padlizsánból szendvicskrémet, vagy éppen guacamolet.
Ezekhez is csupán só, bors, valamilyen zsiradék (vaj, olívaolaj, tejföl vagy kókuszzsír) és esetleg majonéz kell, késes robotképpel vagy botmixerrel turmixoljuk össze a megfőtt zöldséget, és kész is a vacsora vagy másnapi szendvicsalap.
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
Gyors vacsik másnap ebédre: ezeket főzd a családnak este, hogy...
Nincs könnyű dolgunk így szeptember elején: a gyerekek uzsonnája mellett a gyors, de kiadós vacsoráról is gondoskodnunk kell, amiből nem baj, ha marad másnapra is.
Szekeres DóraTop 13 gyors édesség
Hirtelen rádtör a csillapíthatatlan édességvágy. Ismerős az érzés, ugye? Egy szelet csokoládé ilyenkor nem segít, desszertre lesz szükséged!
Gréti5 nagyon gyors csirkés recept, ha nincs időd főzni
Ha nehezen tudod belezsúfolni a napodba a főzést, mégis ennél meleget, készíts egy gyors csirkés fogást, pikk-pakk megvagy vele, és éhes sem maradsz!
Nosalty9 gyors, maximum 30 perc alatt elkészülő LEVES hétfőre
Egy gyors, félórás leves az indián nyár hétköznapi ebédkérdésére nyújthat tökéletes megoldást. Kilencet mutatunk!
Nosalty