A legjobb fogások hétköznapra (is), amelyekhez csak 4-5 hozzávaló kell

A hétköznapokban nem igen van idő arra, hogy nagyívű, komplex fogásokat tegyünk az asztalra, erre hoztunk most pár megoldást.

Hétköznap általában örülünk, ha egy egyszerű, laktató és friss vacsorát vagy ebédet össze tudunk dobni. Most olyan ételeket mutatunk, amikhez 4-5 alapanyagnál nem kell több.

TEPSIS FINOMSÁGOK

Az egyik legidőtakarékosabb megoldás, ha egy tűzálló tálban vagy tepsiben párosítjuk össze a kedvenc alapanyagainkat. Az olajat-sót/borsot és fűszereket nem számolva a hús és zöldségek kombinációjával gyakorlatilag csak a fantáziánk szab határt annak, hogy milyen legyen az étel. A köret miatt sem kell aggódnunk: a csirkemell, sajt és tejszín mellé például keverjünk orsótésztát vagy pennét – kész is a tejszínes csirkénk. Ha a gyökérzöldségek mellé krumplit vagy édeskrumplit teszünk, szintén nem szükséges már külön köretet készíteni.

AZ ÖRÖK JOLLY-JOKER: a TÉSZTA

A legfinomabb olasz tészták titka egyszerűségükben rejlik: az olaszok nem gondolják túl a dolgot. Tiszta ízek, friss alapanyagok, egyszerű, de karakteres fűszerek kellenek csak egy-egy fogáshoz, az eredmény mégis fenomenális. Gondoljunk csak a klasszikus carbonarára,amihez az alapvető fűszereken túl csak tojás és parmezán/pecorino és szalonna kell és magának a tésztának a főzővize. Vagy ott van az egyszerű paradicsomos spagetti, amiben a napérlelte paradicsom, a hagyma és a bazsalikom tökéletes aránya teremt megismételhetetlen ízharmóniát.

És akkor a legfapadosabb tésztaételt, az aglio e olio spagettit még nem is említettük, amihez tényleg nem kell más, mint minőségi olívaolaj, fokhagyma és és chili.

LEVES VAGY KRÉM – KÖNNYŰ ÉS FINOM

Ilyenkor ősszel esnek legjobban a karakteres, de mégis roppant gyorsan és egyszerűen összedobható krémlevesek: a borsókrémleves bazsalikommal készülhet csak alaplével, vagy dúsítható akár tejszínnel, a hozzávalókért egyik esetben sem kell kifosztanunk a boltot, de a répakrémleves is igen pénztárcakímélő, mégis tartalmas fogás.

Nem gyakran használt alapanyag, mégis rendkívül finom, egészséges és könnyen elkészíthető az édeskömény is, amit hagymával, fokhagymával kis vízben megfőzve, turmixolva majd tejszínnel felöntve pár perc alatt elkészíthetünk.

Ha pedig a krémleves helyett inkább egy hideg vacsorára vágyunk, készítsünk a borsóból , répából vagy padlizsánból szendvicskrémet, vagy éppen guacamolet.

Ezekhez is csupán só, bors, valamilyen zsiradék (vaj, olívaolaj, tejföl vagy kókuszzsír) és esetleg majonéz kell, késes robotképpel vagy botmixerrel turmixoljuk össze a megfőtt zöldséget, és kész is a vacsora vagy másnapi szendvicsalap.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Top 13 gyors édesség

Hirtelen rádtör a csillapíthatatlan édességvágy. Ismerős az érzés, ugye? Egy szelet csokoládé ilyenkor nem segít, desszertre lesz szükséged!

Gréti
Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek