Hogyan találkoztál először a tempurával?
Én mindig is imádtam a japán konyhát. Nemrég jöttem vissza a tokiói fashion week-ről, ahol mindenféle tempurált finomságot ettem, míg kint voltam. Japánban nagyon nagy kultúrája van a tempurának.
Szerintem sokan nem tudják, hogy a tempura nem sokban különbözik a palacsintatésztától. Azt látom, hogy az emberek valamiféle elérhetetlen ázsiai bűvöletnek tartják, te hogy vagy ezzel?
Ez egy olyan panírféle, ami ropogós, laza, légies, és akár húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez, de még gyümölcsökhöz is baromi jó választás. Nagyon finom, izgalmas textúra. Voltaképpen ami jó kirántva, az tempurálva is tutira isteni lesz. Az alma vagy bodzavirág, de egy szép szelet tőkehal is nagyon finom így elkészítve. Csomó mindent kipróbáltam már, még a Konyhafőnökben is csináltam fürjcombot tempurázva.
Hogyan kell elképzelni ezt a tésztát? Bonyolult vagy egyszerű választás?
Azért szeretem, mert gyorsan elkészül, kevés lépésből. Csak összeöntöd az alapanyagokat - figyelsz arra például, hogy a jeges víz tényleg jeges legyen - , egyet kavarsz rajta, és kész is. Nem kell figyelni a csomómentességre, mint a tökéletes palacsintatésztánál, mert itt éppen az a lényeg, hogy csomós legyen a tészta. A klasszikus panírozásnak sok lépése van, itt csak belemártod a tésztába a sütni kívánt akármit, és dobod is az olajba, ahol pillanatok alatt ropogósra sül.
Lakatos Márk tempurareceptjétitt találod.
Rengeteg nemzet konyháját kedveled, de a magyarok sokszor bátortalanok, ha újításokban kell gondolkodjanak. Miért ajánlod ezt a japán ihletésű receptet?
Szerintem vállalkozó szelleműnek kell lenni, plusz akinél sok vendég jár, vagy nagy családi ebédeket, baráti összejöveteleket szokott tartani, az szereti, ha nem kell egész este a konyhában robotolnia. Ez a recept pont tökéletes az ilyen alkalmakra, hamar készen van, egyszerű, de mégis ötletes.
Nézd meg Márk többi receptvideóját is!
Ezeket olvastad már?
Eper és balzsamecet egy sajttortában - ez Lakatos Márk kedvenc...
Hamarosan jön a nyári meleg, ami ellen csak egy igazán hűsítő desszert lehet a megoldás. Lakatos Márk ezúttal isteni epres-balzsamecetes sajttortát készített nekünk!
Hajnal StefiLakatos Márk olyan bulgursalátát készített, hogy megszólalt...ráadásul spárgával!
Lakatos Márk olyan salátát rittyentett, amire még a leghitetlenebbek is felkapják majd a fejüket. Ráadásul két kedvencből: bulgurból és spárgából...
Hajnal StefiMegérkezett Lakatos Márk első receptvideója a Nosalty-ra egy igazán villantós...
Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok nektek, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedni, mert összességében pofonegyszerű lesz. Kezdjük is!
adminLessétek el Lakatos Márktól az újragondolt paprikás krumplit - Higgyétek...
Egy olyan ételt hoztam ma nektek, amit mindenki nagyon jól ismer, de mindenki másképp csinálja. Megmutatom a saját paprikás burgonyámat egy isteni, izgalmas uborkasalátával.
admin