A legelegánsabb és szexibb lekvár: így készül a légies RÓZSASZIROMLEKVÁR

Nagyon könnyű, egészen gyors, a végeredménytől pedig a mennyben érezheted magad: készíts gyönyörű és illatozó lekvárt rózsaszirmokból!

Ha kedvenceid a friss, kertben nyíló rózsák, a nyári virágillat, a szirmok selymessége, aromája, akkor mindezt a kenyeredre is kenheted, vagy mondjuk a süteményedre kanalazhatod – lekvár formájában! A jó hír, hogy csak pár fej rózsa kell hozzá, némi cukor, citromlé, víz és pektin.

Az eljárás gyors, egyszerű, a végeredmény pedig egy luxuslekvár, amit kanalazva a mennyben érezheted magad.

Mi kell hozzá?

  • 200 gr illatozó rózsaszirom (akár lehullott rózsáé is)
  • 600 gr cukor (fehér, barna, nád,eritrit, stb.)
  • 50 ml frissen facsart citromlé
  • 600 ml víz
  • pektin (1 kg gyümölcshöz nagyjából 6 g-ra van szükség – ebben az esetben a rózsaszirmok és a hozzáadott víz mennyiségét vegyük alapul - via)

via GIPHY

Elkészítés:

~ videón itt nézheted meg ~

Tegyük egy lábasba a megmosott, letépkedett rózsaszirmokat, adjuk hozzá a cukor harmadát, és masszírozzuk bele a virágokba, amíg össze nem esik, és levet nem enged. Adjuk hozzá a maradék cukrot is, a vizet és a citromlevet, és folytonos kevergetés mellett főzzük 20 percig.

Ezt követően mehet a pektin, amit egy kevés cukorral kikeverve hozzáöntünk a masszához, és forraljuk még 5-8 percig. Végezetül vegyünk ki egy picit a levéből, kanalazzuk egy kis tányérra, hagyjuk picit hűlni, és ha ujjal hozzányúlva ráncosodik, akkor már jó. A lekvárt sterilizált üvegekbe tölthetjük, és kész is!

Ehetjük süteményekre kanalazva, tejberizsre, panna cottára öntve, palacsintában, de magában vagy pirítóson is!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

címlapfotó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...