Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES

A tavasz egyik legnépszerűbb gyümölcse az eper, amiből nemcsak isteni süteményeket, de frissítő levest is készíthetünk. Mutatjuk a tökéletes receptet hozzá!

Kicsik és nagyok egyformán imádják az epret, aminek rengeteg jótékony hatása van. Az eperről általában nem ismert, hogy C-vitamintartalma magasabb a citroménál, emellett csökkenti a magas vérnyomást, támogatja a szem egészségét, és sok rostot tartalmaz.

Ezt a fantasztikus gyümölcsöt szívesen fogyasztjuk magában, esetleg cukorral, illetve süteményekbe is gyakran kerül, hiszen nagyon fel tudja dobni őket. Azonban kevesen csinálnak belőle eperkrémlevest, pedig nagyon egyszerű elkészíteni. Ehhez a fogáshoz nem kell sok alapanyag, csupán 5 hozzávalót kell majd hozzá beszerezned!

Mi kell hozzá?

70 dkg eper, 1.5 ek méz, 1,5 kávéskanál fahéj, 1 l víz, 250 g joghurt (epres)

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a mézet, és kis lángon 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a fahéjat, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, és 10 percig főzzük.
Botmixerrel összeturmixoljuk, majd felöntjük a joghurttal, és jól elkeverjük. Lehűtve és mentalevéllel tálaljuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több tökéletes recept:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...