Így készül szerintünk a legegyszerűbb, legfinomabb EPERKRÉMLEVES

A tavasz egyik legnépszerűbb gyümölcse az eper, amiből nemcsak isteni süteményeket, de frissítő levest is készíthetünk. Mutatjuk a tökéletes receptet hozzá!

Kicsik és nagyok egyformán imádják az epret, aminek rengeteg jótékony hatása van. Az eperről általában nem ismert, hogy C-vitamintartalma magasabb a citroménál, emellett csökkenti a magas vérnyomást, támogatja a szem egészségét, és sok rostot tartalmaz.

Ezt a fantasztikus gyümölcsöt szívesen fogyasztjuk magában, esetleg cukorral, illetve süteményekbe is gyakran kerül, hiszen nagyon fel tudja dobni őket. Azonban kevesen csinálnak belőle eperkrémlevest, pedig nagyon egyszerű elkészíteni. Ehhez a fogáshoz nem kell sok alapanyag, csupán 5 hozzávalót kell majd hozzá beszerezned!

Mi kell hozzá?

70 dkg eper, 1.5 ek méz, 1,5 kávéskanál fahéj, 1 l víz, 250 g joghurt (epres)

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a mézet, és kis lángon 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a fahéjat, elkeverjük, majd felöntjük vízzel, és 10 percig főzzük.
Botmixerrel összeturmixoljuk, majd felöntjük a joghurttal, és jól elkeverjük. Lehűtve és mentalevéllel tálaljuk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több tökéletes recept:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...