Felfedjük, hogy jó ötlet-e lefele fordítva tárolni a poharainkat

Sokan tárolják fejjel lefelé fordítva a tiszta poharaikat, mások viszont nem csípik ezt a módszert, és szigorúan levegőztetve, szájjal felfelé tartják. Melyik a jobb döntés?

Lássuk az érveket pro és kontra azzal kapcsolatosan, hogy fejjel lefelé vagy felfelé praktikusabb elpakolni az üvegpoharakat mosogatás után. Ti melyikre szavaztok, melyik módszert alkalmazzátok, ha a poharakról van szó?

A portól biztosan megvédi őket a lefelé fordítás!

A fejjel lefelé tárolás előnyei

1.) Megakadályozza, hogy poros legyen a pohár belseje

Nem kell hozzá sok ész, hogy ráeszméljünk, mi a fő előny: az, hogy nem száll bele a pohárba a por és a kosz, ha lefele tároljuk. Ki akarná minden használat előtt elöblíteni?

+Tipp: ha nyitott polcokkal rendelkezel, mindenképpen így fordítsd őket, máskülönben minden porcica beléjük költözik!

2.) Stabilabban állnak szájjal lefele

Jóval biztosabban állnak majd a poharaink felforgatva, dülöngélés nélkül, főleg, ha nehezebb a szájrész, mint a talp (pl. ilyenek a borospoharak.)

3.) Szebben mutat

Általánosan elterjedt vélemény, hogy a poharak szebben, rendezettebben mutatnak, ha lefele fordítva, katonásan állnak egymás mellett az üvegszekrényben, nyitott polcokon, de persze kinek mi tetszik.

Tipp: Érdemes a sűrűn használt egyedeket előre hozni, az ünnepi szetteket pedig hátrább tolni!

A borospoharakat érdemes felfelé tárolni!

A fejjel lefelé tárolás hátrányai

1.) Nem szellőzik, benedvesedik

Az ellenzők egyik fő érve, hogy a poharakat csakis csontszárazan lehet lefele forgatni, különben befülledhetnek, dohos szagúak, esetleg penészesek is lehetnek. Főleg, ha párás a lakásunk!

2.) Sérülhet a száj

Lefele tárolva jóval könnyebben megsérülhet a pohár pereme, szája, főleg, ha vékony, esetleg vintage üvegről vagy porcelánról van szó.

Tipp: a vékony boros- és pezsgőspoharakat pont emiatt inkább lefele fordítsd!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...