6 étel, amit tegyél lecsóssá a nyár és saját magad örömére

A nyár a lecsóról szól, ez nem vitás – a paradicsom-paprika házasítást azonban nemcsak magában vagy rizzsel élvezhetjük, hanem bevethetjük más fogások készítése során is. Lecsósítsunk mindent!

A lecsónak megvan az a szerencsés és kedvelhető tulajdonsága, hogy ízét, aromáját igen könnyű másokhoz illeszteni. Kiválóan illik tésztákhoz, húsokhoz, egyéb zöldségekhez, egyszóval nagyjából mindenhez, amit csak ki tudunk találni. Ráadásul kirobbanóan nyári hangulata lesz az összes fogásnak, amiben együtt megjelenik a paprika és a paradicsom – készítsünk hát mindent lecsóból, lecsóval, lecsósan!

Nézd meg galériánkban a lecsózható étkek listáját!

Néhány recept a kezdéshez:

Rakott krumpli rácosan

A rácos ételeket sokszor készítik hallal, sertéssel, vagy csirkével - mi most egy rakott krumplit csináltuk belőle, csupa finom füstölt szalonnával és kolbásszal. 

Lecsókrémleves

Teljesen olyan ízű, mint egy hagyományos lecsó, és még rágni sem kell. Hidegen-melegen egyaránt finom.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több isteni, nyári receptötlet, amit ne hagyj ki:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...