Akár ennyibe is kerülhet egy négytagú családnak egy tál lecsó

Ennyiért tudjuk beszerezni a lecsó alapanyagait, ha a piacon vásárolunk.

A rossz időjárásnak köszönhetően sajnos a legtöbb gyümölcsnek és zöldségnek nagyon felment az ára idén, így az egyik közkedvelt magyar nyári kedvencnek, a lecsónak az alapanyagai is drágulnak. Tehát, ha idén lecsót szeretnénk enni, ki kell nyitni a pénztárcánkat. A lecsópaprika kilója 880 forint, a paradicsompaprika sem olcsóbb, sőt. A bogyiszlói erőspaprika ára 2000 forint kilónként.

Amennyiben egy négytagú családnak számolunk egy kiló paprikát, fél kiló paradicsomot, egy kis hagymát, meg az extrákat – összesen nagyjából 2000 forintba kerül a lecsó.

Persze az árat nagyban befolyásolja az, milyen kolbász vagy virsli kerül bele. A tojás egyébként 50 forint körül lehet.

Ratatouille, azaz francia lecsó

A ratatouille-t (ejtsd: ratatuj) a francia Riviéra fővárosában, Nizzából ered, és régen a szegény emberek eledelének tartották. Órákig főzték lassú tűzön a maradék zöldségeket, ...

Tojásos lecsó gazdagon

A lecsó a nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját családi receptje is, ami egész biztosan különbözik ...

A fürtös paradicsom kilója 780 forint, a nagyobb szemű azonban akár a 800-900 forintos kilóárat is eléri, de a tojás alakú paradicsomnak is 900 forint kilója.


Még többet a drágulásról:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...