Lecsókirályt koronáztak a hétvégén, ez lett a nyertes recept

A lecsó ünnepléséről szólt a hétvége Balatonkenesén, ahol tizennyolcadik alkalommal tartották meg az Országos Lecsófesztivált. Az idei nyertes bográcsába igen izgalmas dolgok kerültek.

A lecsó minden magyar kedvenc nyári étele, ezért nem csoda, hogy évről évre megrendezik az országban a versenyt, ahol kiderül, hogy ki is főzi a legfinomabbat. A balatonkenesei rendezvényre idén már a tizennyolcadik alkalommal került sor, a legjobb lecsót főző lecsókirály pedig hazavihette a neki járó díjat.

Lecsókirályt koronáztak a hétvégén, ez lett a nyertes recept / Fotó: Kontrát Károly Facebook-oldala

A balatonkenesei Széchenyi parkban rendezték meg a 18. Országos Lecsófesztivált, ahol 20 csapat mérkőzött meg egymással a lecsókirály címért. A klasszikus, paradicsomos-paprikás egytálétel mellett készült babos káposzta, sült tarja és grillezett csirkemell is.

A verseny dobogója pedig így alakult:

  • Harmadik hely: Szilvamagos csapat, kaliforniai paprikába töltött lecsó
  • Második hely: Zsolti és a barbik, hagyományos lecsó, szalonnachips-szel és kolbászmorzsával
  • Első hely: Lecs-go, az "erdő kincsei" lecsó

Tóth Zoltán főszakács vezetésével a Lecs-go csapata rókagombával, vargányával, borókabogyóval, kakukkfűvel és medvehagymával megspékelt lecsót készített. Ez a különleges étel címvédéshez vezetett, ugyanis nem először végeztek a verseny első helyén.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Kontrát Károly Facebook-oldala


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...