Lecsókirályt koronáztak a hétvégén, ez lett a nyertes recept

A lecsó ünnepléséről szólt a hétvége Balatonkenesén, ahol tizennyolcadik alkalommal tartották meg az Országos Lecsófesztivált. Az idei nyertes bográcsába igen izgalmas dolgok kerültek.

A lecsó minden magyar kedvenc nyári étele, ezért nem csoda, hogy évről évre megrendezik az országban a versenyt, ahol kiderül, hogy ki is főzi a legfinomabbat. A balatonkenesei rendezvényre idén már a tizennyolcadik alkalommal került sor, a legjobb lecsót főző lecsókirály pedig hazavihette a neki járó díjat.

Lecsókirályt koronáztak a hétvégén, ez lett a nyertes recept / Fotó: Kontrát Károly Facebook-oldala

A balatonkenesei Széchenyi parkban rendezték meg a 18. Országos Lecsófesztivált, ahol 20 csapat mérkőzött meg egymással a lecsókirály címért. A klasszikus, paradicsomos-paprikás egytálétel mellett készült babos káposzta, sült tarja és grillezett csirkemell is.

A verseny dobogója pedig így alakult:

  • Harmadik hely: Szilvamagos csapat, kaliforniai paprikába töltött lecsó
  • Második hely: Zsolti és a barbik, hagyományos lecsó, szalonnachips-szel és kolbászmorzsával
  • Első hely: Lecs-go, az "erdő kincsei" lecsó

Tóth Zoltán főszakács vezetésével a Lecs-go csapata rókagombával, vargányával, borókabogyóval, kakukkfűvel és medvehagymával megspékelt lecsót készített. Ez a különleges étel címvédéshez vezetett, ugyanis nem először végeztek a verseny első helyén.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Kontrát Károly Facebook-oldala


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk