Már annyi mindent hallottam, és annyi mindent kipróbáltam a sikeres fogyás érdekében, de eddig a rendszeres testmozgással kombinált zsírégető gyümölcsök, és zöldségek fogyasztása vált be a legjobban.
Hatékony zsírégető gyümölcseink után, nagyszerű zsírűző zöldségeink sem maradhatnak ki a repertoárból, ezért most ők következnek. Két éve már annak, hogy a nagy fogyókúraláz kellős közepén elkezdtem nyomozni azok után az egészséges, laktató, a fogyókúrás étrendbe is teljesen jól beilleszthető zöldségek után, amiket kedvemre tudok kombinálni heti menüm összeállításánál. És igen! Megszületett a listám, amelyet a mai napig is előszeretettel követek. Először próbálkoztam friss, öntet nélküli salátával, mellé sovány rostonsült csirke- vagy marhahússal, de természetesen a változatos, vitamindús étrendet követve az egészséges, magas víztartalmú, roppanós zöldségek is nagyon kellettek. Íme, azok a rendkívül egészséges, könnyen beszerezhető zöldségek, amelyek a hatékony zsírégető testmozgás mellett, garantáltan távol tartják szépen formálódó alakodtól a rettegett pluszkilókat:
Brokkoli
A brokkolinak, gazdag rostanyag-, valamint A -és C-vitamintartalma miatt már önmagában is ott a helye a tányérodon, alacsony kalória- és zéró zsírtartalmáról nem is beszélve. Néhány perc alatt gőzben párolva, sütve vagy főzelékként is elkészíthető, a lényeg, hogy a zöldség minél kisebb hőhatásnak legyen kitéve. Rántott brokkoli készítésénél sütőolajként használj kókuszzsírt, panírozz teljes kiőrlésű kenyérből nyert morzsával. Pikáns brokkolifőzeléket és csőben sült brokkolit pedig teljes kiőrlésű liszttel vagy étkezési keményítővel, joghurt hozzáadásával varázsolhatsz az asztalra.
Az egyik kolléganőm hozott ilyen fasírtot a közeli főzelékbárból a lencsefőzelék mellé. Felkaptam a fejem, hogy micsoda ötlet, megkóstoltam, és nagyon ízlett. Elhatároztam, hogy ...
Rubint Réka Alakreform magazinjában olvastam ezt a saláta receptet. Kipróbáltam és nekem ízlett. Én vágtam hozzá egy kis lilahagymát. És eredetileg a sajtchips sem volt hozzá.
A sláger növény mostanában nálunk a brokkoli. Került már az asztalra rántva, párolva köretként, salátában, csőben sütve, krémlevesként. Egyik este egy kis sült krumplit kívánt a ...
Nálunk bármilyen fajta zöldség jöhet, szerencsére a család minden tagja imádja. Főleg mikor nyár van, és a kertből szedem a hozzávalókat... az az igazi! Én 3 evőkanállal teszek bele ...
Spenót
Igaz, nem egy kapós zöldségről esik most szó, de élettani hatásait tekintve a vegetáriánus étrendet követők sem véletlenül fogyasztják oly gyakran. A spenótban nagy mennyiségben megtalálható a C-, A-, és B-vitamin, illetve jelentős mennyiségű vasat is tartalmaz. Spenótot a legjobb frissen, nyers állapotban salátaként vagy egy vitaminbomba zöldségturmix formájában fogyasztani. Gazdag rosttartalmának köszönhetően a zsírégető, méregtelenítő diéta során szintén remek választásnak bizonyul.
A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különféle variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem ...
Egy alternatíva, arra az esetre, ha éppen nem főzeléket szeretnénk készíteni a spenótból. Hipp-hopp összedobható ebéd vagy vacsora kerekedhet a spenótlevelekből, számtalan módon ...
Még nyáron, egyik hazaút során Ausztriában az autópályán megállva, az egyik híres étterem-láncolat éttermében ettem ilyen levest. Olyan finom volt, persze nekem is nagyon jól esett ...
Régebben nagyon nem szerettem a spenótot. A családból csak anyukám ette meg. Én, Apu és a nővérem meg mindig fintorogva néztük. De az elmúlt egy-két évben annyit változott az ...
Az, hogy miért nem külön-külön említem meg e két csodatévő hagymafajtát, annak pont a zsírégetés az oka. A fokhagyma és vöröshagyma kombinációja ugyanis a lehető legjobb zsírégető párosítás, antibakteriális, valamint egészségvédő hatásuk pedig így duplán érvényesülhet. Illóolajuk kiváló anyagcsere-fokozó, zsírlebontó tulajdonságú, ezért érdemes olyan ételeket készítened, amelyek mindkét hagymát tartalmazzák.
Már többször próbáltam fokhagymakrémlevest főzni, de valahogy mindig forralt fokhagymás tejszín filingje volt.
"Napsütötte Toszkánát" olvasva felcsillant a szemem, hogy ez lesz AZ. ...
A chutney (csatni) kelet-ázsiai édes-csípős, fűszeres mártás, melyet különböző gyümölcsökből vagy zöldségekből készítenek. Húsételek mellé, vagy különböző lepények (nan, ...
Káposzta
A káposztáról köztudott, hogy bármilyen formában, savanyítva vagy friss zöldségből készített ételként fogyasztjuk, hatékony bélflóra-regeneráló, immunerősítő hatású. Kellemetlen haspuffadás ide vagy oda, a fogyókúra időszakában káposztaleves, főzelék vagy saláta formájában is nagyon jó szolgálatot tehet nekünk. És, ha gyomrod nagyon nem bírna megbirkózni a káposztával, akkor is még ott van a fokhagyma-gyömbér fűszerkombináció, mint a káposztás ételek kellemetlen utóhatásait meggátoló harcos páros.
Velőtrázó gasztronómiai élményeim nem ritkán egészen egyszerű ételekhez kötődnek. Egyik ilyen a káposztasaláta. Egyszer Pécsett Kassai Klici bácsi kínált egy ’közönséges’ (= ...
A finom savanyú káposztát nagyon szeretjük, természetesen a csirkecombot és a füstölt szalonnát is. Az ötlet adja magát, tehát együtt felséges. A férjem készítette először, ő ...
A férjem bement a baromfiüzletbe. Az eladó ajánlotta neki ezt az elkészítési módot. Ő is egy vevőtől hallotta. A férjem rögtön vett egy friss kacsát, és azonnal kipróbáltuk. Nagyon ...
Nagyon jó fogyokúrát tarthatunk ezzel a finom levessel, amelyet egy ideje mi friss levesbetéttel, paradicsom és olívaolaj keverékével fogyasztunk. Az alapötlet a férjemtől származik. ...
Még sosem főztem meg ezt az ételt, mindig túl macerásnak gondoltam, de ebben a formában gyorsan elkészül, és a számomra kellemetlen részét a főzésnek, amikor is a nyers húst kell ...
A legegészségesebb zöldségeink közé soroljuk, víztartalma nagyon magas, csaknem 96%-os. Káliumban, foszforban, vasban, kalciumban, nátriumban, szénhidrátokban és A1-, B1-, B2-, B6-, C-vitaminban is rendkívül gazdag. Az uborka egészséges, szép zöld héjával együtt fogyasztva és használva, kiváló szépítő, gondoljunk csak az uborkakarikákkal bőségesen borított női arcokra. Magas káliumtartalmának köszönhetően nagyszerű vízhajtó, rostanyagai pedig megkönnyítik az emésztést. Az uborka joghurttal, illetve fokhagymával együtt egy jó tzatziki saláta vagy turmix formájában elkészítve, remekül fokozza a zsírégető fogyókúra hatását.
Ha máshol nem is, de a gyrosban bizonyára mindenki találkozott már ezzel a görög vagy török előétellel. A hozzá való joghurt eredetileg juhtejből vagy kecsketejből készül, ennek ...
Nagyon szeretjük az uborkát minden formában, ezért nem kérdés, hogy ez az egyik kedvenc salátánk.
További képek itt: http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/2013/04/tzatziki.html
Itt a környékünkön egy-két török étteremben adnak effélét előétel gyanánt, hogy a vendég bírja türelemmel, míg kiér a megrendelt étel. Kicsit durvábbra aprítva, kevés mentát ...
Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.
A zsurek (żurek) egy hagyományos lengyel savanykás leves, amelyet rozsliszt erjesztésével készült alaplével készítenek. Jellegzetes, savanykás íze van, amit a fermentált rozsliszt ad. Ez ...
A tejfölös harcsapaprikás nem csupán egy étel, hanem a magyar konyha egyik legnemesebb hagyományának ízletes megtestesülése. Ez az étel a Tisza-menti halászat és a paprikás ételek ...
Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...
Igazán nem kell sok a boldogsághoz, ha van otthon néhány banánod. Tedd palacsintába, muffinba, sajttortába, puffancsba vagy pitébe, és máris szebbé teszed a napod.
Úgy fogunk enni ma, mintha csak ünnep lenne: egy citromos zellerkrémlevessel indítunk, amit sajtos-karfiolos pite követ, a zárást pedig forralt boros körtekenyér hozza el.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...