A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt - itt az új kollekció!

A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt. Itt a Flowers és a Sakura Collection!

Mi más jelzi leginkább a tavasz beköszöntét, míg pár szép, frissen nyíló virág. Julia Child kedvenc francia márkája, a Le Creuset is egy virágos kollekcióval köszönti a márciust. A Flowers Collectionstrapabíró öntöttvas edényeit vagy virágos mintákkal tarkítottnak vagy virágot mintázónak tervezték a gyár designerei.

Virágalakú edény - ízlés kérdése, kinek tetszik

A virágot formázó sütőedény lila, türkiz és sárga színekben is kapható, különböző mélységben és átmérőben. Az amerikai LeCreuset oldalán már 150 dollárért (38 ezer forint) be lehet szerezni egy ilyen szépséget - ennyiért kicsike tálat vehetünk csak. A nagyobbak jóval drágábbak ennél. Sajnos innét Magyarországra nem szállít a cég.

A Flowers Collection egyes darabjainak csak a fogantyúja formáz virágot

A tavasz sztárja azonban szerintünk kétségkívül a japán cseresznyefa-virágzást idéző Sakura kollekció. Ez kitűnő választás azoknak, akik a hagyományos, kerek edényeket szeretik, de mégis ragaszkodnának egy kis tavaszi hangulathoz.

Sakura Collection

Korábban már bemutattuk nektek az év színében, vagyis lilában pompázó LeCreuset kollekciót, de a Hófehérkés és egy csodaszép rózsaszín kollekcióval is megismertettünk titeket.

Az öntöttvas sütő- és főzőedények vastag faluknak köszönhetően jó hőtartó tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul egyenletesen adják át a meleget az ételnek. Ezekben az edényekben nehéz odaégetni a finomságainkat.

Bodor Tamás cikkéből te is tájékozódhatsz, hogyan érdemes bánni egy ilyen szuper edénnyel.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Konyhák híres sorozatokból - Te főznél bennük?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...