A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt - itt az új kollekció!

A Le Creuset is virágba borulva köszönti a tavaszt. Itt a Flowers és a Sakura Collection!

Mi más jelzi leginkább a tavasz beköszöntét, míg pár szép, frissen nyíló virág. Julia Child kedvenc francia márkája, a Le Creuset is egy virágos kollekcióval köszönti a márciust. A Flowers Collectionstrapabíró öntöttvas edényeit vagy virágos mintákkal tarkítottnak vagy virágot mintázónak tervezték a gyár designerei.

Virágalakú edény - ízlés kérdése, kinek tetszik

A virágot formázó sütőedény lila, türkiz és sárga színekben is kapható, különböző mélységben és átmérőben. Az amerikai LeCreuset oldalán már 150 dollárért (38 ezer forint) be lehet szerezni egy ilyen szépséget - ennyiért kicsike tálat vehetünk csak. A nagyobbak jóval drágábbak ennél. Sajnos innét Magyarországra nem szállít a cég.

A Flowers Collection egyes darabjainak csak a fogantyúja formáz virágot

A tavasz sztárja azonban szerintünk kétségkívül a japán cseresznyefa-virágzást idéző Sakura kollekció. Ez kitűnő választás azoknak, akik a hagyományos, kerek edényeket szeretik, de mégis ragaszkodnának egy kis tavaszi hangulathoz.

Sakura Collection

Korábban már bemutattuk nektek az év színében, vagyis lilában pompázó LeCreuset kollekciót, de a Hófehérkés és egy csodaszép rózsaszín kollekcióval is megismertettünk titeket.

Az öntöttvas sütő- és főzőedények vastag faluknak köszönhetően jó hőtartó tulajdonsággal rendelkeznek, ráadásul egyenletesen adják át a meleget az ételnek. Ezekben az edényekben nehéz odaégetni a finomságainkat.

Bodor Tamás cikkéből te is tájékozódhatsz, hogyan érdemes bánni egy ilyen szuper edénnyel.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Konyhák híres sorozatokból - Te főznél bennük?

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...