Lázadni kezdtek a külföldi éttermek – Egyre többen kinyitnak, elegük van

Egyre több külföldi étterem tulajdonosa mond ellent a kormányok által meghatározott utasításoknak, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy a korlátozások ellenére is megnyitja kapuit.

Egyre több külföldi étterem dönt úgy, hogy az érvényben lévő korlátozások ellenére is kinyit. Az európai országok közül elsőként a lengyel vendéglátósok hirdették meg még a múlt hét elején, hogy betelt a pohár, az ország kormánya ugyanis leghamarabb január végén fog dönteni arról, enyhítenek-e az eddigi korlátozásokon.

A Napi.hu cikke szerint a lengyel vállalkozások a teljes összeomlás szélén állnak, felemésztik őket a hiteltörlesztések, az üzlet- és vendéglátóhelyiségek bérleti díjai, félnek a fizetésképtelenségtől és attól, hogy végleg elveszítik munkájukat. Több vállalkozásnál már a családtagokat is el kellett bocsátani, hiszen nincs miből fedezni a munkatársak, beosztottak bérét. Lengyelországban további okot adott a lázadásra, hogy nemrégiben a bíróság elengedte egy fodrászüzlet büntetését, miután az a zárlat ellenére nyitott ki.

Üres étterem Wroclaw-ban (Getty Images/Michal Fludra)

A "Mi kinyitunk" akciót vállalkozások hirdették meg, január 18-óta pedig számos vendéglátóhely nyitott meg arra hivatkozva, hogy mindenkinek joga van a munkához, mindenkinek van családja és szerettei, akikért felelős, és akiket el kell tartania. A korlátozások ellenére is kinyitó szolgáltató vállalkozások mindenkit biztosítanak arról, hogy vigyáznak a vendégek biztonságára, és minden szigorú óvintézkedést betartanak.

Nem csak Lengyelország elégelte meg a hónapok óta fennálló korlátozásokat

Egy osztrák étteremtulajdonos például annak ellenére nyitott ki, hogy tudta, a rendőrök azonnal észreveszik a szabályszegést, és bezáratják a helyet. A tulaj úgy véli, alapvető gondok vannak a törvényekkel, és míg számos vállalkozás megtalálta a kibúvót annak érdekében, hogy nyitva lehessenek, az éttermeknek érthetetlen okokból kell zárva tartaniuk. Szerinte valakinek el kell kezdenie lázadni a vendéglátóipar fennmaradásának érdekében, ráadásul a nyár megmutatta, hogy az emberek a szabályokat betartva is képesek biztonságosan szórakozni egy étteremben.

Olasz étterem Campania régióban 2021. január 16-án (Getty Images/Salvatore Laporta)

Az olasz vendéglátósok is új erőre kaptak a lengyel megmozdulást követően

Bár Olaszország vendéglátóhelyein este 6 óráig bezárólag akár helyben fogyasztás is lehetséges, több tízezer vendéglátós döntött úgy az elmúlt napokban, hogy este 10 óráig is nyitva tart, hiszen a lakosságnak igénye van arra, hogy étterembe járhasson.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...