Nem ér, hogy a világon mindenféle húst, zöldséget, halat, sőt, már egyre több desszertet is kirántunk, hiszen aranybarna, bő olajban sült bundában tényleg minden addiktívabb, és pont a lazac marad ki...mi legalábbis meglepődtünk, mikor megtaláltuk ezt a piaci rést.
„Rántott lazacot akarunk!!!" – sóhajtottuk a szerkesztőségben, Flóra pedig 48 órán belül elénk is rakta az omlós, aranyló kukoricaliszt-pongyolát kapott halszeleteket.
Annyit elmondhatunk, hogy méltatlan, hogy nem szerepel minden valamirevaló étlapon.
Hogy milyen bundát kapott?
A panír egyik különlegesség, hogy Flóra kukoricalisztbe forgatta, a sima zsemlemorzsa mellé pedig pankómorzsát is kapott: az eredmény egy kívül aranykabátos és ropogós, belül meg szaftos és puha halszelet volt.
A lazac jellegzetes babarózsaszín színe és omlóssága megmaradt, kicsit sem esett szét a hús, a titok, hogy gyorsan süssük, forró olajban!
Tipp: tálaljuk házi remuláddal, citromgerezddel!
Kérsz köretet a rántott lazac mellé?
A rántott lazac teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több zamatos recept itt vár: