Így rántottuk ki barbár módon a lazacot, és sajnos imádjuk

Egy kósza kérdés vetődött fel az irodánkban, miszerint nem értjük, miért nem rántunk sose lazacot, ha mar a világon mindent bebundázunk a csokitól a fagyin át az olajbogyóig. És tényleg, miért nem? Lazacunk tehát azonnal kukoricabundát kapott, hogy olajban rántsuk aranylóra, ahogy azt kell. Az eredmény alant látható.

Nem ér, hogy a világon mindenféle húst, zöldséget, halat, sőt, már egyre több desszertet is kirántunk, hiszen aranybarna, bő olajban sült bundában tényleg minden addiktívabb, és pont a lazac marad ki...mi legalábbis meglepődtünk, mikor megtaláltuk ezt a piaci rést.

Rántott lazacszeletek, recept a képre kattintva! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

„Rántott lazacot akarunk!!!" – sóhajtottuk a szerkesztőségben, Flóra pedig 48 órán belül elénk is rakta az omlós, aranyló kukoricaliszt-pongyolát kapott halszeleteket.

Annyit elmondhatunk, hogy méltatlan, hogy nem szerepel minden valamirevaló étlapon.

Rántott lazacszeletek, recept a képre kattintva! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Hogy milyen bundát kapott?

A panír egyik különlegesség, hogy Flóra kukoricalisztbe forgatta, a sima zsemlemorzsa mellé pedig pankómorzsát is kapott: az eredmény egy kívül aranykabátos és ropogós, belül meg szaftos és puha halszelet volt.

Rántott lazacszeletek, recept a képre kattintva! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A lazac jellegzetes babarózsaszín színe és omlóssága megmaradt, kicsit sem esett szét a hús, a titok, hogy gyorsan süssük, forró olajban!

Tipp: tálaljuk házi remuláddal, citromgerezddel!

Kérsz köretet a rántott lazac mellé?

Chips-burgonyapüré

Volt már valaha veletek olyan, hogy egy tál krémes burgonyapürére vágytatok, de nem volt kéznél krumpli, vagy nem volt időtök és energiátok elkészíteni? Akkor ez egy szerencsés nap! ...

Mini burgonyagratinok

Ezek az imádni való kis burgonyahalmok hasonlóan készülnek, mint a burgonyagratin (más néven dauphinoise), csak éppenséggel mini változatban. A vékonyra szeletelt burgonyarétegek ...

A rántott lazac teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...