Így rántottuk ki barbár módon a lazacot, és sajnos imádjuk

Egy kósza kérdés vetődött fel az irodánkban, miszerint nem értjük, miért nem rántunk sose lazacot, ha mar a világon mindent bebundázunk a csokitól a fagyin át az olajbogyóig. És tényleg, miért nem? Lazacunk tehát azonnal kukoricabundát kapott, hogy olajban rántsuk aranylóra, ahogy azt kell. Az eredmény alant látható.

Nem ér, hogy a világon mindenféle húst, zöldséget, halat, sőt, már egyre több desszertet is kirántunk, hiszen aranybarna, bő olajban sült bundában tényleg minden addiktívabb, és pont a lazac marad ki...mi legalábbis meglepődtünk, mikor megtaláltuk ezt a piaci rést.

Rántott lazacszeletek, recept a képre kattintva! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

„Rántott lazacot akarunk!!!" – sóhajtottuk a szerkesztőségben, Flóra pedig 48 órán belül elénk is rakta az omlós, aranyló kukoricaliszt-pongyolát kapott halszeleteket.

Annyit elmondhatunk, hogy méltatlan, hogy nem szerepel minden valamirevaló étlapon.

Rántott lazacszeletek, recept a képre kattintva! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

Hogy milyen bundát kapott?

A panír egyik különlegesség, hogy Flóra kukoricalisztbe forgatta, a sima zsemlemorzsa mellé pedig pankómorzsát is kapott: az eredmény egy kívül aranykabátos és ropogós, belül meg szaftos és puha halszelet volt.

Rántott lazacszeletek, recept a képre kattintva! / Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A lazac jellegzetes babarózsaszín színe és omlóssága megmaradt, kicsit sem esett szét a hús, a titok, hogy gyorsan süssük, forró olajban!

Tipp: tálaljuk házi remuláddal, citromgerezddel!

Kérsz köretet a rántott lazac mellé?

A rántott lazac teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több zamatos recept itt vár:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek