Látogass el hétvégén az év legjobb vidéki gasztroeseményére: jön a SVÉT 11.0

19 étterem parádés kínálata között Michelin-csillagos séf ételeit is megkóstolhatod a hétvégén Rácalmáson, egy nemesi kúriában, ahol gyerekprogramok és koncertek is várnak.

Szeptember 8-án, vasárnap Rácalmáson a helyed a Jankovich-kúriában!

Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizéslehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

Közös nevező mindig van, és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

AJankovich Kúria Hotel és Étterem2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz.

A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:

1. Almalomb Hosszúhetény2. Anyukám Mondta – Encs3. Erhardt Étterem Sopron4. GUSTO 13 – Veszprém5. Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád6. IKON Étterem – Debrecen7. Jankovich Kúria Hotel és Étterem8. Kistücsök Étterem – Balatonszemes9. La Maréda Étterem Győr10. Macok Bisztró és Borbár – Eger11. MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány12. Nomád Hotel – Noszvaj13. Pajta - Őriszentpéter14. PalKonyha – Palkonya15. Platán Restaurant & Café - Tata16. Rosinante Étterem – Szigetmonostor17. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

MEGHÍVOTT VENDÉGEK:

1. Pannónia Gasztrohajó – Budapest2. 67sigma – Székesfehérvár

Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)Helyszín: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.

A részletes programokat és további praktikus információkat ITT találjátok.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, amit ITT tehettek meg.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...