Pikáns, töltött batyukba zárt latinos szenvedély, íme az empanada

Az empanada egy latin-amerikai, pikáns, töltött tésztabatyu, jelentése spanyolul: "tésztába göngyölni". A töltelék lehet sós vagy édes, húsos vagy zöldséges, mi most egy szuper zöldséges verziót göngyöltünk nektek!

A házi empanada tésztája rendkívül egyszerű, tele van változatos alapanyagokkal és gazdag ízekkel:

egészen pontosan burgonyával, hagymával, spenóttal és egy szuper, 100% növényi alapú zöldségkémmel, ami csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel készül.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

Ehhez a recepthez nagyszerű választás a 100% növényi alapú Vénusz PLUSZ Zöldségkrém csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel, ami amellett, hogy finom, és szinte bármihez szuper hozzávaló, mesterséges aromáktól és tartósítószerektől mentes.

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas, recept a képen!

A tészta elkészítése

A tésztához elkeverjük a langyos vizet a langyos tejjel, majd hozzákeverjük az instant élesztőt, egy csipet sót és a porcukrot. Fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd az olajat és a fűszerpaprikát, hogy szép élénk színe legyen. Fakanállal összekeverjük a hozzávalókat, kézzel vagy robotgépben jó alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.

Így készítsd a tölteléket!

Az apróra vágott burgonyát forró sós vízben félpuhára főzzük. Serpenyőben a két evőkanál olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a póréhagymát, végül a fokhagymát. Miután lepirultak, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Villával kicsit összetörjük a burgonyát, hogy jobban összeálljon majd a töltelék. Ezután kerül bele 3-4 kanál a Vénusz Plusz Zöldségkrémből, végül a megmosott spenót. Összepároljuk, majd félretesszük. Amíg a tészta teljesen megkel, addig a töltelék is kihűl.

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas, recept a képen!

Összeállítás

Miután a tészta kétszeresére kelt, lisztezett munkalapon kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, és 10-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle (10-12 darabot). A korongok közepére teszünk 1-1 evőkanál tölteléket. A széleit megkenjük egy pár csepp vízzel, kettéhajtjuk, és összenyomkodjuk. A széleket villával lenyomkodjuk, vagy fodrosan felhajtogatjuk (a videóban látható módon). A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket tojássárgájával, tetejüket pedig megszórjuk durva szemű sóval vagy szezámmaggal.

180-190 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak és felpuffadnak. Sütés után langyosan tálaljuk. Pikáns, csípős paradicsomszósszal a legautentikusabb.

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas, recept a képen!

Egyszerű és szórakoztató az elkészítése, így tökéletes családi program lehet gyerekkel is, snack- vagy vacsoragyártás céljából. Ráadásul sütőben sütjük, így nem lesz olajszag és nem lesz (nagy) rendetlenség sem! Viszont kicsik és nagyok egyaránt örömmel falni fogják.

Keress még több Vénusz PLUSZ termékkel kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek