Pikáns, töltött batyukba zárt latinos szenvedély, íme az empanada

Az empanada egy latin-amerikai, pikáns, töltött tésztabatyu, jelentése spanyolul: "tésztába göngyölni". A töltelék lehet sós vagy édes, húsos vagy zöldséges, mi most egy szuper zöldséges verziót göngyöltünk nektek!

A házi empanada tésztája rendkívül egyszerű, tele van változatos alapanyagokkal és gazdag ízekkel:

egészen pontosan burgonyával, hagymával, spenóttal és egy szuper, 100% növényi alapú zöldségkémmel, ami csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel készül.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

Ehhez a recepthez nagyszerű választás a 100% növényi alapú Vénusz PLUSZ Zöldségkrém csicseriborsóval, borssal és fekete köménnyel, ami amellett, hogy finom, és szinte bármihez szuper hozzávaló, mesterséges aromáktól és tartósítószerektől mentes.

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas, recept a képen!

A tészta elkészítése

A tésztához elkeverjük a langyos vizet a langyos tejjel, majd hozzákeverjük az instant élesztőt, egy csipet sót és a porcukrot. Fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a lisztet, majd az olajat és a fűszerpaprikát, hogy szép élénk színe legyen. Fakanállal összekeverjük a hozzávalókat, kézzel vagy robotgépben jó alaposan kidagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen 40-50 percet kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket.

Így készítsd a tölteléket!

Az apróra vágott burgonyát forró sós vízben félpuhára főzzük. Serpenyőben a két evőkanál olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a póréhagymát, végül a fokhagymát. Miután lepirultak, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk. Villával kicsit összetörjük a burgonyát, hogy jobban összeálljon majd a töltelék. Ezután kerül bele 3-4 kanál a Vénusz Plusz Zöldségkrémből, végül a megmosott spenót. Összepároljuk, majd félretesszük. Amíg a tészta teljesen megkel, addig a töltelék is kihűl.

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas, recept a képen!

Összeállítás

Miután a tészta kétszeresére kelt, lisztezett munkalapon kb. 1 centi vastagra nyújtjuk, és 10-12 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle (10-12 darabot). A korongok közepére teszünk 1-1 evőkanál tölteléket. A széleit megkenjük egy pár csepp vízzel, kettéhajtjuk, és összenyomkodjuk. A széleket villával lenyomkodjuk, vagy fodrosan felhajtogatjuk (a videóban látható módon). A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük őket tojássárgájával, tetejüket pedig megszórjuk durva szemű sóval vagy szezámmaggal.

180-190 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak és felpuffadnak. Sütés után langyosan tálaljuk. Pikáns, csípős paradicsomszósszal a legautentikusabb.

Spenótos-burgonyás-csicserikrémes empanadas, recept a képen!

Egyszerű és szórakoztató az elkészítése, így tökéletes családi program lehet gyerekkel is, snack- vagy vacsoragyártás céljából. Ráadásul sütőben sütjük, így nem lesz olajszag és nem lesz (nagy) rendetlenség sem! Viszont kicsik és nagyok egyaránt örömmel falni fogják.

Keress még több Vénusz PLUSZ termékkel kapcsolatos anyagot itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...