A láthatatlan almatorta, amibe gyalulva kerül a töltelék

Bár a neve alapján láthatatlan, mégis garantáltan megtalálható lesz a konyhaasztalodon ez az almás sütemény, ha egyszer kipróbálod!

A francia sütemények hatalmas hírnévnek örvendenek világszerte. Nemcsak ízviláguk komplex, a legtöbbjük elkészítése komoly szaktudást és tapasztalatot igényel, gondoljunk csak a macaronra vagy a croissant-ra. Bár ez az almatorta is francia, mégis cáfolja az előbbieket, mivel ennek pont, hogy roppant egyszerű az elkészítése.

A láthatatlan almatorta - Recept a képen!

Egy percig se gondoljuk azonban azt, hogy emiatt túl egyhangú vagy unalmas lenne, hiszen a franciákhoz hűen ez az almatorta is tartogat számunkra meglepetést.

A sütemény különlegességét az adja, hogy az almát nem felkockázva, hanem gyalulva kell hozzáadni a tésztához, szép réteges végeredményt kapva. A neve is ebből a mozzanatból ered, hiszen a vékony almaszeletek úgy simulnak bele a puha tésztába, hogy ők maguk is a részévé válnak.

Első ránézésre akár még sós köretnek is nézhetnénk a szeleteket, hiszen kifejezetten hasonlítanak a 15 órás burgonyára. Épp emiatt almára és édességre kevésbé gondolnánk, ez azonban csak tovább fokozza a gyümölcsös édesség körüli izgalmakat.

Kevés tészta, sok alma

A receptet böngészve az is meglepő lehet, hogy ilyen kevés tésztamennyiség szükséges az elkészítéshez. Ezen semmiképp ne aggódjunk, hiszen az alma mindent pótol, és csodásan viszi a hátán a süteményt. Nem csoda hát, hogy a sütemény szinte háromnegyede csak gyümölcsből áll.

A láthatatlan almatorta - Recept a képen!

Karamellszósszal az igazi!

Annyi biztos, hogy bármely almaimádónál nagy sikerünk lesz vele, hiszen kevés energiabefektetéssel, könnyedén tudjuk meglepni a kóstolókat. Textúrája miatt izgalmas és meglepő ízélményben lesz részünk, amit csak tovább fokoz a mellé dukáló, krémes karamellszósz. Egyszerű, mégis nagyszerű, épp, mint maga az alma!

A láthatatlan almatorta receptjét itt találod. Készítsd el, hogy bearanyozza mindenki napját!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...