A valódi ok, ami miatt laposabb reggel a hasunk

Valószínűleg már neked is feltűnt, hogy reggel sokkal laposabb a hasad, mint este. Ennek igazán meglepő oka van.

Reggelente sokan boldogan néznek bele a tükörbe, hiszen sokkal laposabb a hasuk. A jelenség mögött az anyagcsere-folyamatokon belül több dolog is húzódhat, de van egy ok, mely igazán meghatározó.

A valódi ok, ami miatt laposabb reggel a hasunk

A legtöbben talán arra gondolunk, hogy az emésztés állhat a laposabb has hátterében, és emiatt nem tapasztalhatjuk már a puffadást.

Bár természetesen ez is közrejátszik, a másik ok, hogy a szervezet alvás közben a vizet is feldolgozza.

Ezért lehetséges, hogy izzadunk vagy vizeletetürítünk, de a nedvesség kilélegzésével is folyadékot veszítünk, sőt, a vér pumpálása és a belső szervek működtetése szintén vízvesztéssel jár A szakértők szerint a reggeli "fogyás 80%-a ennek köszönhető, és ebbe nincs beleszámítva a reggeli vizeletürítés.

Persze fontos hozzátenni, hogy ha magas szénhidrát- vagy nátriumtartalmú ételt fogyasztottunk előző este, esetleg hormonális változáson megyünk keresztül (például menstruáció körüli időszakban vagyunk), akkor testünk több vizet tarthat vissza, és nem tapasztaljuk ezt az élményt a megszokott mértékben. 

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...