Te tudod, mennyi kalória van a lángosban?

Meglepőnek nem mondanánk, de azért nem árt időről időre tudatosítani, hogy a lángos valóban egy robbanni készülő kalóriabomba.

Ha strandolunk, nem éppen egyszerű egészséges ételt választani a büfékben, így sokszor feladjuk, és az olyan klasszikusok mellett döntünk, mint például a lángos. Persze-persze kötelező nyári étel, mégsem mindegy, mennyit eszünk belőle.

Klasszik lángos

Közeleg a nyár. Hiányzik a strand és vele együtt a lángos is? Végy egy felfújható medencét, tedd ki az erkélyre, a lángost süsd meg a recept alapján, és élvezd ki minden pillanatát!

Már hozzávalóit tekintve sem titok, hogy a lángosban jó sok kalória bújik:

  • liszt
  • tej
  • cukor
  • élesztő
  • olaj

És akkor a feltétekről még nem is beszéltünk!

Hiszen természetesen nem hummusz vagy valamilyen zöldség kerül a lepényre, hanem jó zsíros tejföl és sajt.

Egy egyszerű, feltét nélküli lángos kalóriatartalma valahol 300 és 500 között helyezkedik el, míg ha feltétet is kérünk rá, akkor ezt a számot feltornászhatjuk akár 500-700 kalóriára is.

Retró strandos lángos

A strandos lángos az egy életérzés. Mindenkit érint, nem lehet kikerülni. Olyan, mint az István a király zenéje, akkor is tudjuk, ha utoljára hat évesen hallgattuk, mint a TV maci, akit ...

Tuti káposztás lángos

A káposztás lángost két módszerrel is készthetjük: cukorral karamellizálhatjuk, és tölthetjük a káposztát a lángosba, ilyenkor a kinyújtott tészta felének közepére teszünk egy ...

És nem valószínű, hogy ez alatt megússzuk, mert a tejföl és sajt tippre nem zsírszegény lesz.

Nyáron kifejezetten oda kell figyelni, hogy mit eszünk: a lángoshoz hasonló zsíros, nehéz ételek emésztése sokkal hosszabb a melegben, ráadásul fáradtak is leszünk tőlük.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...