Brutális, mennyit kérnek el egy lángosért egy budapesti strandon

Majdnem 1000 forinttal többe kerül idén egy lángos náluk, mint tavaly.

A Vakmajom Facebook-oldalon megjelent egy bejegyzés, melyben a budapesti Dagály strand lángosárainak alakulásáról láthatunk egy képet.

Brutális, mennyit kérnek el egy lángosért ezen a budapesti strandon

A posztból kiderült, hogy a sajtos-tejfölös lángosért 2021-ben 1300, tavaly már 1700, idén viszont már 2300 forintot kérnek el.

Persze egyáltalán nem kizárt, hogy lesznek olyan helyek, ahol még ennél is drágább lesz a lángos, hiszen már tavaly is volt olyan strand, ahol 3000 forintért lehetett hozzájutni.

A Balatonnál is borsos árakra számíthatunk, de ehhez képest kifejezetten mérsékeltek. A Badacsony Bisztróban 24-46 százalékos a drágulás: a sima 650 forint helyett 950 lett, a sajtos-tejfölös 1250 forint helyett 1550 forintba kerül. Egy keszthelyi büfé még nem emelt árat, mert megvárják, hogy a kollégák hogyan áraznak. De arra készülnek, hogy a sima lángos tavalyi 700 forintos árát 900-ra emelik, a legnépszerűbb sajtos-tejfölösét pedig 1500-ról nagyjából 1900-ra.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...