Ennyibe kerül a lángos a főváros egyik kedvenc pihenőhelyén

Úgy tűnik, hogy a lángost továbbra is az őslángososoknál lehet jó áron megvenni.

Közeledik a jó idő, így egyre többen látogatnak ki hétvégente a Római-partra, hogy lángosozzanak és sütkérezzenek a napon. Ennek apropóján nemrég az Infostart annak járt utána, hogy vajon mennyiért kínálják a nagy kedvencet – írja az nlc.hu.

Ennyibe kerül a lángos a főváros kedvenc pihenőhelyén

A legdrágább lángos 1200 forint, a legolcsóbb pedig 980 forint

A lap szerint tehát 1200 forintba kerül a legdrágább lángos a pestiek kedvenc pihenőhelyén, amit egyébként egy hamburgerezőben kínálnak, így ide elsősorban nem is a lángos miatt járnak az emberek.

A legolcsóbb sima lángost az „őslángososnál" kínálják, 980 forintért. A többi duna-parti büfében pedig 1000 forintért lehet lángosozni.

Puha kefires lángos

Miért tesznek mások tojást a kefires lángosba, ki tudja? Nem kell ehhez semmi, csak a fix langyos tejes élesztő felfuttatás és a kefir maga. Olyan könnyen és lazán pufisodik, mint semmi ...

Tuti káposztás lángos

A káposztás lángost két módszerrel is készthetjük: cukorral karamellizálhatjuk, és tölthetjük a káposztát a lángosba, ilyenkor a kinyújtott tészta felének közepére teszünk egy ...

A Római-parttól csupán három kilométerre fekvő békásmegyeri piacon azonban hihetetlen olcsón, akár 550 forintért is befalhatunk egy lángost.

Sőt, a lap szerint nagyon is finom az ott árult sült lepény! Maximum a környezet ronthat egy kicsit a gasztroélményen, hiszen a panelházak árnyékában kell elfogyasztanunk. 

A hírek szerint az árak sajnos a Balatonnál sem lesznek jobbak, hiszen idén akár húsz-harminc százalékkal is többet kell majd fizetni egy lángosért. A Badacsony Bisztróban – amely kifejezetten pénztárcabarátnak számít a balatoni viszonylatban – 24-46 százalékos a drágulás: a sima lángos 650 forint helyett 950 lett, a sajtos-tejfölös 1250 forint helyett 1550 forintba kerül.

Forrásaink voltak.


Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...