Így próbálják a vendéglátósok lefaragni a Balatonnál az árakat

Az idei balatoni turisztikai szezon nagyon erősen indult. Az árak is jócskán felkúsztak, bár a tulajok próbálják lent tartani őket. Mutatjuk, hogyan.

Idén már főként olyan vendégek érkeznek a magyar tengerhez, akik a Balaton szerelmesei. Nem úgy, mint az elmúlt két évben, amikor a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt nem sok lehetőség volt külföldön nyaralni, és sokan csak kényszerűségből választották belföldi úti célként a balatoni régiót – foglalta össze a VG-nek Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke.

Mindent megtesznek, hogy lefaragják a Balatonnál az árakat

Mit tesznek a vendéglátósok?

A szakember szerint a Balatonnál 15 százalékkal magasabbak az árak, mint a tavalyi szezonban, azonban ez még mindig nem követi a környékbeli országok mintegy 30 százalékos áremelését. Ezek a nyomott árak azonban csak bizonyos feltételek mellett tarthatók.

Ebben a szezonban például sok étterem szűkített nyitvatartást vezetett be, mert így alacsonyabb létszámú személyzettel is működhetnek. Így tehát idén találhatunk olyan vendéglátóhelyeket, amelyek az ebéd- és a vacsoraidő között zárva tartanak, illetve egyes egységek néhány napon egyáltalán nem is nyitnak ki – ezeket a szünnapokat a korábbi évek tapasztalatai alapján tűzik ki azokra a napokra, amikor egyébként sem várható jelentős forgalom. Csapody Balázs elmondta, hogy lehetséges, hogy ez az új rendszer elsőre meglepő lehet, azonban a munkaerő drágulása miatt előfordulhat, hogy a további szezonokban is alkalmazzák majd a vendéglátóhelyek.

Az éttermek azzal is megpróbálják leszorítani az árakat, hogy rövidebb menüsorral várják a vendégeiket, továbbá próbálnak szezonálisabb alapanyagokkal főzni.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...