A saláta véleményem szerint a köretek koronázatlan királya. Végtelen változatát elkészíthetjük, hihetetlenül egészséges és a megfelelő hozzávalókkal bármilyen főétel mellé tudunk ízben passzoló salátát készíteni. Nyáron, amikor a nagy melegben a hátunk közepére sem kívánjunk a főzést, egy egyszerű, de nagyszerű saláta főételként is szolgálhat. Most elmondjuk, milyen szénhidrátot és fehérjét érdemes a salátánkhoz adni, hogy köretből laktató főfogás váljon.
Receptajánló:
Light tésztasaláta csirkemellel
Gyorsan összedobató saláta - ha van egy kis maradék tésztánk vagy csírkemellünk, akkor pláne percek alatt elkészül!
Langyos fodroskel-saláta minden földi jóval
Ez egy hűvös időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb ...
Az eredeti cézársaláta
A cézársaláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, ...
Kattints a galériára a laktató salátás tippekért!
Ezeket a hozzávalókat add a salátádhoz, hogy köretből főfogás legyen
Hüvelyesek
Ha nem eszünk húst, de szeretnénk, hogy az ebédből ne maradjon ki a fehérje, adjunk hüvelyeseket a salátánkhoz. A konzerv csicseriborsó vagy lencse jó választás egy arab stílusú salátáház.
Olajos magvak
Az olajos magvak, mint a dió, a kesudió vagy épp a mandula, bármilyen egyszerű salátát feldobnak. A ropogós textúra élvezetesebbé teszi az ételt, emellett pedig az olajos magvak kimondottan laktatóak magas zsírtartalmuknak köszönhetően. De csak egy kis marokkal tegyél rá!
Tojás
Főtt tojás a salátára? Miért is ne! Egy tonhalas salátához jól illik a főtt tojás, ami még inkább laktatóvá és fehérjedússá teszi majd a fogást! De persze egy buggyantott sem rossz választás, ha arra vágysz...
Tonhal
Egy jó tonhalsaláta mindig jó választás. A tonhal rengeteg Ómega-3 zsírsavat tartalmaz, tele van fehérjével, és az íze is különleges. És ami a legjobb: mégcsak főznöd sem kell. Nyiss fel egy konzervet, és öntsd a salátádhoz.
Tipp: füstölt lazaccal is próbáld ki!
Kenyérféle
A Cézár-saláta legjobb része a ropogós kruton, de bármilyen salátát feldobhatsz pirított kenyérkockákkal. Pár szelet kenyeret fokhagymás olajon piríts meg, majd vágd apró darabokra, és add a salátádhoz. A kenyér laktatóbbá és ízesebbé fogja tenni a fogást.
Tipp: válassz teljes kiőrlésú pékárut vagy minőségi kovászos kenyeret!
Sült zöldségek
Lassan beköszönt az ősz, és mi sem esik jobban egy kellemes szeptemberi estén, mint egy sült zöldséges saláta... A fodros kel, cukkini, padlizsán, cékla, répa, édesburgonya mind-mind kiváló saláta-alapanyagok. A (gyökér)zöldségek magas vitamin- és szénhidráttartalmának köszönhetően a salátánk nemcsak egészséges, de laktató is lesz.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További gasztroötletek várnak itt: