Legutóbb egy isteni bárányos batyut készítettél nekünk. Tudjuk, hogy szeretsz húsokat, halat sütni, de mit ér az étel köret nélkül... Melyik köret a Te kedvenced?
Eleve azzal kezdeném, hogy én túl sok krumplit nem eszem, így általában zöld köreteket készítek az ételeim mellé, de a quinoa és a bulgur is kedvelt alapanyagom. Régen hatalmas favoritom volt a tarhonya, amit targonyának becéztem, és ebből adódóan a kedvenc gyerekkori fogásom is a tarhonyás hús volt.
Márk receptjeiből:
Most mégis egy kímélő tavaszias salátát készítettél...
Nekem mániám friss zsenge zöldségeket grillezni, szerintem olyanfajta plusz ízt kapnak a grill alatt, amit nem lehet utánozni!
Plusz nagyon szeretem a tabulékat is - a kicsit keleti, dél-amerikai dolgokat. Friss zöld fűszerekkel megbolondítva, tavaszi zöldségekkel szerintem a tabulék akár főételnek is beillenek, és nem utolsó sorban szépek. Azért készítettem ezt a salit, mert én, mint stylist, a színeket, a szépséget látom meg először, és abból kezdek el gondolkodni.
Fontos számodra, hogy egy étel vizuálisan jól nézzen ki?
Valljuk be, hogy az étkezésünk nagy százaléka vizuális, vagyis a szemünkkel eszünk. Nálam ez a főzési folyamatban úgy néz ki, hogy ha meglátok egy szép harmóniát, a bulgursaláta esetében például ezt a kék mázas tányért, akkor innen kezdek el gondolkodni. Most is elképzeltem, milyen vagány lenne ezen a kék tányéron a sárgás bulgur és a friss zöld színek, és így állt össze ez a fogás.
Lakatos Márk bulgursaláta-receptjét itt találod.
Sokan hitetlenek, ha meglátnak egy salátareceptet, hiszen egyből a fonnyadt, száraz salátalevelekre gondolnak. Neked mi ugrik be a salátáról?
Szerintem a saláta, mint műfaj az egyik legváltozatosabb. Szólhat növényekről, ehető virágokról, de a séfek manapság például a tálalásba is ezerféleképpen beleépítik.
És tudod, állandóan sietünk, a saláta meg olyan műfaj, ami időhiányban is megoldható, és alapanyagok terén is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Remekül fel lehet használni a fridzsiderben őrzött „titkos edények” tartalmát – egy kis megmaradt dresszinget, főzött bulgurt, és így lesz kerek a salátád.
Azt tanácsolom, hogy akinek van egy kis szépérzéke, az kísérletezzen a friss zöldekkel, színekkel, formákkal, mert elképesztő nagy öröm - egy finom étel az egész további napot bearanyozza.
Ezeket olvastad már?
Megérkezett Lakatos Márk első receptvideója a Nosalty-ra egy igazán villantós...
Elsőként egy igazán villantós ételt mutatok nektek, aminek ugyan sok összetevője van, de egyiktől sem kell megijedni, mert összességében pofonegyszerű lesz. Kezdjük is!
adminLessétek el Lakatos Márktól az újragondolt paprikás krumplit - Higgyétek...
Egy olyan ételt hoztam ma nektek, amit mindenki nagyon jól ismer, de mindenki másképp csinálja. Megmutatom a saját paprikás burgonyámat egy isteni, izgalmas uborkasalátával.
adminNézd meg, ahogy Lakatos Márk elkészíti a legutáltabb ovis ételt!
Most egy nagyon érdekes étellel készültem nektek! Egy olyan specialitást fogok elkészíteni, amit szívből gyűlöltem az óvodában, ez pedig a finomfőzelék.
adminLakatos Márk a második receptvideójában egy nem mindennapi desszertet tálal...
Így a két ünnep között még van egy kis meglepetésem nektek: egy könnyen elkészíthető, krémes, aminek az alapötletét a francia változat adta.
admin