Lakatos Márk olyan bulgursalátát készített, hogy megszólalt...ráadásul spárgával!

Lakatos Márk olyan salátát rittyentett, amire még a leghitetlenebbek is felkapják majd a fejüket. Ráadásul két kedvencből: bulgurból és spárgából...

Legutóbb egy isteni bárányos batyut készítettél nekünk. Tudjuk, hogy szeretsz húsokat, halat sütni, de mit ér az étel köret nélkül... Melyik köret a Te kedvenced?

Eleve azzal kezdeném, hogy én túl sok krumplit nem eszem, így általában zöld köreteket készítek az ételeim mellé, de a quinoa és a bulgur is kedvelt alapanyagom. Régen hatalmas favoritom volt a tarhonya, amit targonyának becéztem, és ebből adódóan a kedvenc gyerekkori fogásom is a tarhonyás hús volt.

Márk receptjeiből:

Most mégis egy kímélő tavaszias salátát készítettél...

Nekem mániám friss zsenge zöldségeket grillezni, szerintem olyanfajta plusz ízt kapnak a grill alatt, amit nem lehet utánozni!

Plusz nagyon szeretem a tabulékat is - a kicsit keleti, dél-amerikai dolgokat. Friss zöld fűszerekkel megbolondítva, tavaszi zöldségekkel szerintem a tabulék akár főételnek is beillenek, és nem utolsó sorban szépek. Azért készítettem ezt a salit, mert én, mint stylist, a színeket, a szépséget látom meg először, és abból kezdek el gondolkodni.

Fontos számodra, hogy egy étel vizuálisan jól nézzen ki?

Valljuk be, hogy az étkezésünk nagy százaléka vizuális, vagyis a szemünkkel eszünk. Nálam ez a főzési folyamatban úgy néz ki, hogy ha meglátok egy szép harmóniát, a bulgursaláta esetében például ezt a kék mázas tányért, akkor innen kezdek el gondolkodni. Most is elképzeltem, milyen vagány lenne ezen a kék tányéron a sárgás bulgur és a friss zöld színek, és így állt össze ez a fogás.

Lakatos Márk bulgursaláta-receptjét itt találod.

Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel

Sokan hitetlenek, ha meglátnak egy salátareceptet, hiszen egyből a fonnyadt, száraz salátalevelekre gondolnak. Neked mi ugrik be a salátáról?

Szerintem a saláta, mint műfaj az egyik legváltozatosabb. Szólhat növényekről, ehető virágokról, de a séfek manapság például a tálalásba is ezerféleképpen beleépítik.

És tudod, állandóan sietünk, a saláta meg olyan műfaj, ami időhiányban is megoldható, és alapanyagok terén is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Remekül fel lehet használni a fridzsiderben őrzött „titkos edények” tartalmát – egy kis megmaradt dresszinget, főzött bulgurt, és így lesz kerek a salátád.

Azt tanácsolom, hogy akinek van egy kis szépérzéke, az kísérletezzen a friss zöldekkel, színekkel, formákkal, mert elképesztő nagy öröm - egy finom étel az egész további napot bearanyozza.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek