Lakatos Márk olyan bulgursalátát készített, hogy megszólalt...ráadásul spárgával!

Lakatos Márk olyan salátát rittyentett, amire még a leghitetlenebbek is felkapják majd a fejüket. Ráadásul két kedvencből: bulgurból és spárgából...

Legutóbb egy isteni bárányos batyut készítettél nekünk. Tudjuk, hogy szeretsz húsokat, halat sütni, de mit ér az étel köret nélkül... Melyik köret a Te kedvenced?

Eleve azzal kezdeném, hogy én túl sok krumplit nem eszem, így általában zöld köreteket készítek az ételeim mellé, de a quinoa és a bulgur is kedvelt alapanyagom. Régen hatalmas favoritom volt a tarhonya, amit targonyának becéztem, és ebből adódóan a kedvenc gyerekkori fogásom is a tarhonyás hús volt.

Márk receptjeiből:

Most mégis egy kímélő tavaszias salátát készítettél...

Nekem mániám friss zsenge zöldségeket grillezni, szerintem olyanfajta plusz ízt kapnak a grill alatt, amit nem lehet utánozni!

Plusz nagyon szeretem a tabulékat is - a kicsit keleti, dél-amerikai dolgokat. Friss zöld fűszerekkel megbolondítva, tavaszi zöldségekkel szerintem a tabulék akár főételnek is beillenek, és nem utolsó sorban szépek. Azért készítettem ezt a salit, mert én, mint stylist, a színeket, a szépséget látom meg először, és abból kezdek el gondolkodni.

Fontos számodra, hogy egy étel vizuálisan jól nézzen ki?

Valljuk be, hogy az étkezésünk nagy százaléka vizuális, vagyis a szemünkkel eszünk. Nálam ez a főzési folyamatban úgy néz ki, hogy ha meglátok egy szép harmóniát, a bulgursaláta esetében például ezt a kék mázas tányért, akkor innen kezdek el gondolkodni. Most is elképzeltem, milyen vagány lenne ezen a kék tányéron a sárgás bulgur és a friss zöld színek, és így állt össze ez a fogás.

Lakatos Márk bulgursaláta-receptjét itt találod.

Grillezett spárgás, újhagymás bulgursaláta zöldfűszerekkel

Sokan hitetlenek, ha meglátnak egy salátareceptet, hiszen egyből a fonnyadt, száraz salátalevelekre gondolnak. Neked mi ugrik be a salátáról?

Szerintem a saláta, mint műfaj az egyik legváltozatosabb. Szólhat növényekről, ehető virágokról, de a séfek manapság például a tálalásba is ezerféleképpen beleépítik.

És tudod, állandóan sietünk, a saláta meg olyan műfaj, ami időhiányban is megoldható, és alapanyagok terén is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Remekül fel lehet használni a fridzsiderben őrzött „titkos edények” tartalmát – egy kis megmaradt dresszinget, főzött bulgurt, és így lesz kerek a salátád.

Azt tanácsolom, hogy akinek van egy kis szépérzéke, az kísérletezzen a friss zöldekkel, színekkel, formákkal, mert elképesztő nagy öröm - egy finom étel az egész további napot bearanyozza.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...