A delish.com-on találkoztam a következő recepttel:
végy egy hámozatlan édesburgonyát, tedd öt percre a mikróba, sózd és borsozd be ízlés szerint, és voilá! Kész a szupergyors és ízletes vacsora!
Minden, amit tudni akartál a batátáról:
Édesburgonya - a vitaminbomba!
Mint kiderült, ezt a gyors édesburgonyás vacsoraötletet már többen is ismerték rajtam kívül (egy újszülöttnek minden vicc új), mégis úgy döntöttem, kísérletképpen a magam nem-valami-profi fotótudásával én is megcsinálom az ötperces krumplipürét, és ha sikerrel járok, megmutatom mindenkinek, mit tudok.
Kísérletemhez egy ökölnagyságú, nagyjából 12cm x 10 cm átmérőjű édesburgonyát használtam, amit bár nem mértem le, körülbelül 30 dkg súlyú lehetett.
1. Lépés: Vegyél elő egy hámozatlan édesburgonyát, és mosd meg a csap alatt
2. Lépés: Egy villával szurkáld meg a krumplit
Én legalább nyolcszor átszúrtam a krumplit, ezzel biztosítva, hogy ne robbanjon szét a mikróban.
3. Lépés: Rakd egy hőálló tányérra, és máris mehet 5 ÉS FÉL PERCRE a mikróba. Én a legmagasabb teljesítményen (ezen a mikrón 1000 W-on melegítettem)
4. Lépés: Óvatosan vedd ki a tányért sütőkesztyűvel vagy egy konyhai ronggyal
5. Vágd fel hosszában az édesburgonyát (Vigyázz, forró!)
6. Szórd meg egy csipet sóval és borssal, majd dobj rá egy kávéskanálnyi vajat, és kész!
Mielőtt ízesítettem volna a burgonyát, villával egy kicsit fellazítottam a belsejét, így könnyebb volt elszórni benne az ízesítőket, a vaj pedig még krémesebbé tette a pürét.
A felvágás után már sejtettem, hogy az illatokból ítélve nem lehet rossz a mikróban megpuhult édesburgonya, ez az egészen egyszerű recept viszont sokkal jobban sikerült, mint gondoltam, ráadásul már egy közepes méretű batáta is kellőképpen laktató volt.
A fűszerezést én sóval, borssal meg egy kanálka vajjal oldottam meg, de biztos vagyok benne, hogy egy kevés szerecsendió vagy reszelt sajt is jól passzol az ételhez.
Kolisok és fáradt, gyakorló szakácsok: íme az új kedvenc és egészséges gyorskajátok!
Ezeket olvastad már?
Bejárta a világot ez a '87-es magyar fotó a cipekedő...
Hát, ennyire szívmelengető, nosztalgikus és egyben kreatív fotót is ritkán látunk a '80-as évek Budapestjéről. Ráadásul a szereplők is leleplezték magukat!
Brecz JuditMesés alkotással nyert aranyérmet a komáromi cukrász a neves világversenyen
Podmaniczky Krisztina, magyar cukrász nyerte a nemzetközi cukrászolimpiát. Nézd meg az alkotását!
NosaltyMegmutatjuk, miért jó gyümölcs a POMELO, és azt is, hogyan...
Sokan félve próbálják ki a pomelot, pedig a hatalmas grapefruitra emlékeztető gyümölcsnek számos jótékony hatása van, és akkor arról még nem is beszéltünk, milyen finom!
Masszi- Rigó CsillaA Burger King legújabb szendvicsét sokan viccnek nézték
A Burger King nem sokat gondolkozott, mivel dobja fel a vegetáriánus vendégeinek szánt ételek repertoárját.
Nosalty