Lágy és krémes édesburgonyapüré 5 és fél perc alatt? Kipróbáltam a legjobb kolikaját!

Az internetet böngészve egy végtelenül egyszerű és gyors receptre bukkantam, amiről először nem is hittem el, hogy jó lehet. Tévedtem! 

A delish.com-on találkoztam a következő recepttel:

végy egy hámozatlan édesburgonyát, tedd öt percre a mikróba, sózd és borsozd be ízlés szerint, és voilá! Kész a szupergyors és ízletes vacsora!

Minden, amit tudni akartál a batátáról:

Édesburgonya - a vitaminbomba!

Mint kiderült, ezt a gyors édesburgonyás vacsoraötletet már többen is ismerték rajtam kívül (egy újszülöttnek minden vicc új), mégis úgy döntöttem, kísérletképpen a magam nem-valami-profi fotótudásával én is megcsinálom az ötperces krumplipürét, és ha sikerrel járok, megmutatom mindenkinek, mit tudok.

Kísérletemhez egy ökölnagyságú, nagyjából 12cm x 10 cm átmérőjű édesburgonyát használtam, amit bár nem mértem le, körülbelül 30 dkg súlyú lehetett.

1. Lépés: Vegyél elő egy hámozatlan édesburgonyát, és mosd meg a csap alatt

2. Lépés: Egy villával szurkáld meg a krumplit

Én legalább nyolcszor átszúrtam a krumplit, ezzel biztosítva, hogy ne robbanjon szét a mikróban.

3. Lépés: Rakd egy hőálló tányérra, és máris mehet 5 ÉS FÉL PERCRE a mikróba. Én a legmagasabb teljesítményen (ezen a mikrón 1000 W-on melegítettem)

4. Lépés: Óvatosan vedd ki a tányért sütőkesztyűvel vagy egy konyhai ronggyal

5. Vágd fel hosszában az édesburgonyát (Vigyázz, forró!)

6. Szórd meg egy csipet sóval és borssal, majd dobj rá egy kávéskanálnyi vajat, és kész!

Mielőtt ízesítettem volna a burgonyát, villával egy kicsit fellazítottam a belsejét, így könnyebb volt elszórni benne az ízesítőket, a vaj pedig még krémesebbé tette a pürét.

A felvágás után már sejtettem, hogy az illatokból ítélve nem lehet rossz a mikróban megpuhult édesburgonya, ez az egészen egyszerű recept viszont sokkal jobban sikerült, mint gondoltam, ráadásul már egy közepes méretű batáta is kellőképpen laktató volt.

A fűszerezést én sóval, borssal meg egy kanálka vajjal oldottam meg, de biztos vagyok benne, hogy egy kevés szerecsendió vagy reszelt sajt is jól passzol az ételhez.

Kolisok és fáradt, gyakorló szakácsok: íme az új kedvenc és egészséges gyorskajátok!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...