Lágy és krémes édesburgonyapüré 5 és fél perc alatt? Kipróbáltam a legjobb kolikaját!

Az internetet böngészve egy végtelenül egyszerű és gyors receptre bukkantam, amiről először nem is hittem el, hogy jó lehet. Tévedtem! 

A delish.com-on találkoztam a következő recepttel:

végy egy hámozatlan édesburgonyát, tedd öt percre a mikróba, sózd és borsozd be ízlés szerint, és voilá! Kész a szupergyors és ízletes vacsora!

Minden, amit tudni akartál a batátáról:

Édesburgonya - a vitaminbomba!

Mint kiderült, ezt a gyors édesburgonyás vacsoraötletet már többen is ismerték rajtam kívül (egy újszülöttnek minden vicc új), mégis úgy döntöttem, kísérletképpen a magam nem-valami-profi fotótudásával én is megcsinálom az ötperces krumplipürét, és ha sikerrel járok, megmutatom mindenkinek, mit tudok.

Kísérletemhez egy ökölnagyságú, nagyjából 12cm x 10 cm átmérőjű édesburgonyát használtam, amit bár nem mértem le, körülbelül 30 dkg súlyú lehetett.

1. Lépés: Vegyél elő egy hámozatlan édesburgonyát, és mosd meg a csap alatt

2. Lépés: Egy villával szurkáld meg a krumplit

Én legalább nyolcszor átszúrtam a krumplit, ezzel biztosítva, hogy ne robbanjon szét a mikróban.

3. Lépés: Rakd egy hőálló tányérra, és máris mehet 5 ÉS FÉL PERCRE a mikróba. Én a legmagasabb teljesítményen (ezen a mikrón 1000 W-on melegítettem)

4. Lépés: Óvatosan vedd ki a tányért sütőkesztyűvel vagy egy konyhai ronggyal

5. Vágd fel hosszában az édesburgonyát (Vigyázz, forró!)

6. Szórd meg egy csipet sóval és borssal, majd dobj rá egy kávéskanálnyi vajat, és kész!

Mielőtt ízesítettem volna a burgonyát, villával egy kicsit fellazítottam a belsejét, így könnyebb volt elszórni benne az ízesítőket, a vaj pedig még krémesebbé tette a pürét.

A felvágás után már sejtettem, hogy az illatokból ítélve nem lehet rossz a mikróban megpuhult édesburgonya, ez az egészen egyszerű recept viszont sokkal jobban sikerült, mint gondoltam, ráadásul már egy közepes méretű batáta is kellőképpen laktató volt.

A fűszerezést én sóval, borssal meg egy kanálka vajjal oldottam meg, de biztos vagyok benne, hogy egy kevés szerecsendió vagy reszelt sajt is jól passzol az ételhez.

Kolisok és fáradt, gyakorló szakácsok: íme az új kedvenc és egészséges gyorskajátok!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...