La Fabbrica: olasz életérzés és mediterrán konyha a Bazilika tövében

Hatalmas, mediterrán hangulatú komplexum nyílt a Bazilika mellett: a La Fabbrica egyszerre étterem, minőségi bár óriási választékkal, nemsokára pedig streetfoodszekcióval.

A Sas utcában, a Bazilikára néző kilátással nyílt meg idén nyár elején a La Fabbrica. A helyet nehéz elsőre definiálni: az indusztriális és mediterrán hangulatot tökéletesen elegyítő óriási belső tér helyet ad az étteremnek látványkonyhával, egy hosszú bárnak óriási italválasztékkal, nemsokára pedig egy street food-ot kínáló helyiség is megnyílik a sarokban, ami az utcai forgalmat fogja kiszolgálni. Az egykori Marczibányi-palota földszintjét elfoglaló La Fabbricába már csak azért is érdemes bekukkantanunk, mert a gyönyörű belső építészeti megoldások, és a vendégteret a konyhától egy üvegfallal elválasztó megoldás mellett egy olyan kincset is rejt az épület, mint a palota eredeti padlózata, amit véletlenül fedeztek fel a felújítás alatt.

A La Fabbrica koncepciója, hogy nem csupán az olasz, hanem a mediterrán konyhát is bemutassák a vendégeknek. A vezető séf, Mario Palermo - aki korábban a Trattoria Toscana csapatát erősítette - most az olasz ízek mellett olyan mediterrán klasszikusokkal fog készülni, mint a tzatziki vagy a paella. Mivel a nyitás előtti őrületbe érkeztünk, 3 ízig-vérig dél-olasz pastát kóstolhattunk meg. Az első a legegyszerűbb, legismertebb olasz paradicsomos tészta volt, egészen kifogástalan kiadásban.

Mario elmagyarázta nekünk, hogy az tésztaételek alapanyagai mind Olaszországból származnak, a magas keményítőtartalmú tészták, amiket használ, segítenek abban, hogy a szósz igazán krémes és tapadós legyen, ami miatt még egy mezei paradicsomos tészta is ellenállhatatlan lesz.

Megkóstolhattunk továbbá egy tenger gyümölcseivel tálalt vastag szélesmetéltet is - mindenkinek ajánljuk, aki szereti a tenger ízeit a tányérján. A harmadik fogás egy különlegesség volt: a kalamári formájára hajazó tészta itthon ritkaság - mi most tintahallal és citrommal kaptuk. Az ételek nem a fine dining vonalát képviselik, sokkal inkább az egyszerű, de nagyszerű olasz konyhára hajaznak.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

A legjobb helyek a Balatonnál: itt egyél-igyál ha a magyar tengerre mész!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...