Minden édességfaló álma valóra válhat egy új kutatásnak köszönhetően, amiből kiderült, hogyha reggelire csokoládét fogyasztunk, az elősegítheti a zsírégetést, és a vércukorszint csökkenését. Sajnos azonban van egy csavar: a kísérletet menopauzán túli nőknél végzeték, tehát valószínűleg csak náluk járul hozzá ehhez a folyamathoz.
A Brigham and Women's Hospital és a spanyol Murcia Egyetem közös kutatásában 19 nőn vizsgálták, mi történik, ha száz gramm csokoládét fogyasztanak ébredés után egy órán belül, lefekvés előtt egy órán belül, vagy ha egyáltalán nem fogyasztanak csokoládét.
A vizsgálatokból megállapították, hogy sem a reggeli, sem pedig az esti csokoládéfogyasztás nem okozott testsúlynövekedést. Továbbá azt, hogyha ebben a két időpontban eszik valaki édességet, akkor az hatással van az éhségre, étvágyra, a bélflóra összetételére, az alvásra és egyebekre. Az is kiderült, hogy az esti csokoládéfogyasztás hatással volt a másnapi kipihentségre és a testmozgás nyomán jelentkező anyagcserére.
Az önkéntesek testsúlya nem nőtt a fokozott kalóriabevitel ellenére. A csokoládé csökkentette az energiabevitelt, továbbá az étvágy és édességek iránti vágyukat
– mondta a FASEB Journalban megjelent kutatás egy szerzője, Marta Garaulet.
Még több fogyás: