Meglepő! Egy új kutatás szerint ez az élelmiszer segít a fogyásban

Egy friss amerikai kutatás szerint egy édesség segít abban, hogy könnyedén megszabaduljunk fölösleges kilóinktól, bár nem mindegy, mikor fogyasztjuk.

Minden édességfaló álma valóra válhat egy új kutatásnak köszönhetően, amiből kiderült, hogyha reggelire csokoládét fogyasztunk, az elősegítheti a zsírégetést, és a vércukorszint csökkenését. Sajnos azonban van egy csavar: a kísérletet menopauzán túli nőknél végzeték, tehát valószínűleg csak náluk járul hozzá ehhez a folyamathoz.

A Brigham and Women's Hospital és a spanyol Murcia Egyetem közös kutatásában 19 nőn vizsgálták, mi történik, ha száz gramm csokoládét fogyasztanak ébredés után egy órán belül, lefekvés előtt egy órán belül, vagy ha egyáltalán nem fogyasztanak csokoládét.

Egy új kutatás szerint ez az élelmiszer segít a fogyásban

A vizsgálatokból megállapították, hogy sem a reggeli, sem pedig az esti csokoládéfogyasztás nem okozott testsúlynövekedést. Továbbá azt, hogyha ebben a két időpontban eszik valaki édességet, akkor az hatással van az éhségre, étvágyra, a bélflóra összetételére, az alvásra és egyebekre. Az is kiderült, hogy az esti csokoládéfogyasztás hatással volt a másnapi kipihentségre és a testmozgás nyomán jelentkező anyagcserére.

Az önkéntesek testsúlya nem nőtt a fokozott kalóriabevitel ellenére. A csokoládé csökkentette az energiabevitelt, továbbá az étvágy és édességek iránti vágyukat

– mondta a FASEB Journalban megjelent kutatás egy szerzője, Marta Garaulet.


Még több fogyás:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...