12 különleges palacsinta reggelire, ebédre vagy vacsorára

A megszokott, lekváros/kakaós vonalon túl süthetünk különleges palacsintákat is, amelyek töltelékük, tésztájuk vagy elkészítési módjuk révén kilógnak a sorból.

Egy különleges palacsinta képes feldobni bármilyen étkezést, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról. Igen, tényleg mindegyik napszakban süthetünk és falatozhatunk édes vagy sós palacsintákat, hiszen nincsen arról egyezményes szabály, hogy a felcsavart finomságot mikor is kéne fogyasztani. Ha pedig lúd, hát legyen kövér: az egyszerű recepteken lépjünk túl és süssünk különleges palacsintákat, például az alábbiak egyikét!

  1. 1.

    Egyszerű kakaós palacsinta

  2. 2.

    Vegán palacsinta radicchioval töltve

  3. 3.

    Matcha Mille Crepe torta

  4. 4.

    Palacsintaspagetti

  5. 5.

    Kapros-túrós palacsinta

  6. 6.

    Hajtogatott bögrés palacsinta

  7. 7.

    Palacsintatekercsek gombaszósszal

  8. 8.

    Mennyei tiramisu palacsinta

  9. 9.

    Pillekönnyű japán palacsinta

  10. 10.

    Kelkáposztával töltött rántott palacsinta

  11. 11.

    Blini fűszeres tejföllel és fürjtojással

  12. 12.

    Diós-csokoládés palacsinta-metélt

Még több különleges palacsinta itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Legújabb receptek

Tepertőkrém villámgyorsan

Ha szeretitek a tepertőt és a tepertőkrémes dolgokat, akkor készítsetek házi tepertőkrémet 5 perc alatt. Alig pár dolog kell csak hozzá, a jó minőségű tepertő (legyen az kacsa, liba ...

Tepertős shortbread

A skótok vajas kekszét a magyar tepertőkrémmel ötvözve születtek meg ezek a fantasztikusan finom és omlós aprósütemények, amik magukban is ellenállhatatlanok, de megtöltve még ...

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...