Különleges, csicseriborsós csirke-curry

Ez egy rettentően egyszerű és gyors recept. Hínyenc, e heti gasztrobloggerünk, körülbelül fél óra alatt, egy indiai kifőzde illatát és kulináris élményét csempészi be a konyhánkba. Varázsoljunk vele!

Vegáknak és húsevőknek egyaránt tetszeni fog

Amikor megkerestek azzal a felkéréssel, hogy legyek a hét gasztrobloggere a NoSalty oldalán, egyértelműnek éreztem azt, hogy valamilyen csicseriborsós curryrecepttel rukkolok elő, mivel nagyjából a blogom gerincét is ez a két tétel határozza meg.A következő étel ráadásul a húsevő és növényevő tábornak egyaránt tökéletes lehet – a lényeg, hogy beállítottságtól függően vagy kihagyják a húst vagy beleteszik.Azt is illik megjegyeznem, hogy egy rettentően egyszerű és gyors receptről van szó, mint ahogy az nálam általában lenni szokott.

Csicseriborsó-curry csirkével

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 doboz csicseriborsó (lehet saját főzésű is)
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 csokor friss koriander
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 cm vastag friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1tk mustármag
  • 1tk görögszéna (lepkeszegmag)
  • 1tk szárított currylevél
  • 1ek garam masala
  • 1tk egész koriandermag
  • 1tk egész római kömény
  • 1tk szárított chili paprika (elhagyható)
  • 1ek kurkuma
  • 1 rúd fahéj
  • 1ek kókuszzsír (olajjal helyettesíthető)

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Az egész koriandermagot és római köményt mozsárban összezúzzuk és a mustármaggal, görögszénával, fahéjjal a zsiradékba tesszük, majd megpirítjuk.
  2. Fontos, hogy ne égessük túl, mert akkor kesernyés ízt kapunk, elég, ha csak érezzük az illatukat.
  3. Apró kockákra vágott hagymánkat a fűszerekhez adjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk, majd ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Plusz a szárított currylevelet, chili paprikát és a garam masalát is rászórjuk a hagymára.
  4. Amikor a hagyma már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet. A vegák ezt a részt kihagyhatják, és kapnak egy húsmentes ételt!
  5. A megpirult csirkemellre öntsük rá a csicseriborsót, ami éppenséggel lehet saját magunk által főzött is, csak azzal több a munka.
  6. Utolsó momentumként öntsük a kókusztejet az egészre és szórjuk meg kurkumával, ami kellemes színt fog kölcsönözni majd az ételünknek. Aztán lassú tűzön körülbelül 15-25 percig főzzük a curryt, amíg jól egybeérnek az ízek és az ételünknek is szép textúrája lesz. A legvégén, ha szükséges, ízlésünknek megfelelően sózzuk meg az ételt!
  7. Tálalni lehet rizzsel vagy naan-nal, de biztos sült krumplival is egészen kiváló tud lenni.

Hínyenc, a Hétköznapi ínyenc szakácsunk blogja >>Hínyenc a Hétköznapi ínyenc szakácsunk a Facebookon >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...