Ez egy rettentően egyszerű és gyors recept. Hínyenc, e heti gasztrobloggerünk, körülbelül fél óra alatt, egy indiai kifőzde illatát és kulináris élményét csempészi be a konyhánkba. Varázsoljunk vele!
Vegáknak és húsevőknek egyaránt tetszeni fog
Amikor megkerestek azzal a felkéréssel, hogy legyek a hét gasztrobloggere a NoSalty oldalán, egyértelműnek éreztem azt, hogy valamilyen csicseriborsós curryrecepttel rukkolok elő, mivel nagyjából a blogom gerincét is ez a két tétel határozza meg.A következő étel ráadásul a húsevő és növényevő tábornak egyaránt tökéletes lehet – a lényeg, hogy beállítottságtól függően vagy kihagyják a húst vagy beleteszik.Azt is illik megjegyeznem, hogy egy rettentően egyszerű és gyors receptről van szó, mint ahogy az nálam általában lenni szokott.
Csicseriborsó-curry csirkével
Hozzávalók 4 személyre
- 0,5 kg csirkemell
- 1 doboz csicseriborsó (lehet saját főzésű is)
- 1 doboz kókusztej
- 1 csokor friss koriander
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cm vastag friss gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1tk mustármag
- 1tk görögszéna (lepkeszegmag)
- 1tk szárított currylevél
- 1ek garam masala
- 1tk egész koriandermag
- 1tk egész római kömény
- 1tk szárított chili paprika (elhagyható)
- 1ek kurkuma
- 1 rúd fahéj
- 1ek kókuszzsír (olajjal helyettesíthető)
- só
Elkészítés lépésről lépésre
- Az egész koriandermagot és római köményt mozsárban összezúzzuk és a mustármaggal, görögszénával, fahéjjal a zsiradékba tesszük, majd megpirítjuk.
- Fontos, hogy ne égessük túl, mert akkor kesernyés ízt kapunk, elég, ha csak érezzük az illatukat.
- Apró kockákra vágott hagymánkat a fűszerekhez adjuk és kevés sóval üvegesre pároljuk, majd ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Plusz a szárított currylevelet, chili paprikát és a garam masalát is rászórjuk a hagymára.
- Amikor a hagyma már szép színt kapott, akkor adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet. A vegák ezt a részt kihagyhatják, és kapnak egy húsmentes ételt!
- A megpirult csirkemellre öntsük rá a csicseriborsót, ami éppenséggel lehet saját magunk által főzött is, csak azzal több a munka.
- Utolsó momentumként öntsük a kókusztejet az egészre és szórjuk meg kurkumával, ami kellemes színt fog kölcsönözni majd az ételünknek. Aztán lassú tűzön körülbelül 15-25 percig főzzük a curryt, amíg jól egybeérnek az ízek és az ételünknek is szép textúrája lesz. A legvégén, ha szükséges, ízlésünknek megfelelően sózzuk meg az ételt!
- Tálalni lehet rizzsel vagy naan-nal, de biztos sült krumplival is egészen kiváló tud lenni.
Hínyenc, a Hétköznapi ínyenc szakácsunk blogja >>Hínyenc a Hétköznapi ínyenc szakácsunk a Facebookon >>