A külföldön Michelin-csillagot szerző Rácz Jenő séf végre itthon nyit éttermet

Rácz Jenő nem elég, hogy külföldi magyar séfként szerzett Michelin-csillagot, kétszer, most itthon készül éttermet nyitni - várjuk!

Rácz Jenő az első magyar séf, aki külföldön szerzett Michelin-csillagot, ráadásul kettőt, ugyanannak az étteremnek, a sanghaji Taian Table-nek, csak kis időeltolással - a két elismerés közt sajnos kisebb kényszerszünetet kellett tartaniuk. A második csillag 2017 őszén érkezett, az újranyitás után pár héttel - írja az Index.

Azóta hazaköltözött, szerepelt a Konyhafőnökben, mint zsűritag, és egyre intenzívebben tervezi saját étterme megnyitását - nagy szerencsénkre itthon.

A hely saját állítása szerint mindenképpen rá jellemző, fúziós konyhát vinne, ahova a világ minden szegletéből érkeznének az alapanyagok - és a hírek szerint Gerendai Károly is befektető szerephez jutna.

Rácz egyébként Sanghaj előtt dolgozott a négyszer a világ legjobb éttermének választott, két Michelin-csillagos, dán Noma étteremben az egyik legnagyobb mai celebséf, René Redzepikeze alatt, ahol állítólag olyan keveset keresett, hogy buszjegyre sem volt pénze, de megfordult a szakma legnagyobb legendája, Joël Robuchon mellett is, akit az évszázad séfjének választottak - az általa üzemeltetett éttermek összesen 32 Michelin-csillagot szereztek.

Februárban egyébként Rácz a Michelin-csillagos Costes Downtown séfjével, Tiago Sabarigoval dolgozott együtt, a séfek összefogása jegyében. A koncepció szerint a "négykezes vacsorán" minden ételtípusból mindketten készítettek egy-egy egymást kiegészítő, egyensúlyban tartó fogást.

Rácz Jenő egyébként elismeri, hogy Magyarország a gasztronómiai fejlődése jó úton halad, de szerinte ez (még) nem gasztroforradalom.

"Nem találtunk fel semmi újat; nem forradalom van, csak változás."

Ezt láttad már az ízHUSZÁR magazinon?

Kiderült: ez a 10 vidéki étterem a legjobb

fotó

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!