Egy ideje nyomon követem már Martha Stewartot, és nem is olyan régen elém került egy videó, amiben két típusú brownie-t hasonlítanak össze. Gondoltam, meglepem a szerkesztőség tagjait, és választás elé állítom őket.
A brownie-t mindenki szereti, viszont, amikor arra kerül a sor, hogy megsüssük, akkor mindenkinek megvannak a saját kedvencei:
- szaftos, sűrű, omlós brownie, ami konkrétan szétfolyik a szádban, igazi csokibomba
- roppanós, piskótásabb, kakaós brownie
Nem tagadom, én már a kísérlet elején is tudtam, hogy melyik lesz nálam az abszolút befutó!
Ennél amúgy egyszerűbb süti szerintem nincs is. Igazából pofonegyszerű, nem is kell hozzá más, mint: vaj, liszt, cukor, tojás és csoki.Ha viszont játszol az arányokkal, másfajta brownie-t kapsz végeredményül, hiszen a hozzávalók aránya meg tudja változtatni a süti egész textúráját.
Hozzávalók | SŰRŰ, SZAFTOSBROWNIE | ROPPANÓS, PISKÓTÁSBROWNIE |
csokoládé | 170g | 115g |
vaj | 120g | 60g |
liszt | 100g | 200g |
cukor | 200g | 200g |
kakaópor | 25g | 25g |
tojás | 3 darab | 3 darab |
só | 1 teáskanál | 1 teáskanál |
sütőpor | - | 1 evőkanál |
Elkészítés:
- A vajat és a csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze.
- Az olvasztott csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, és kicsit hűtsük le.
- Egyesével dolgozzuk bele a tojásokat.
- Keverjük bele a kakaóport.
- Adjunk egy csipetnyi sót a masszához.
- Végül részletenként szitáljuk bele a lisztet, és alaposan dolgozzuk el benne. A piskótás brownie-nál a sütőport is ekkor adjuk hozzá.
- (Ha van kedvünk keverhetünk hozzá egy maréknyi mogyorót, mandulát, vagy amit szeretnénk.)
- Végül 180 fokon 30 pedig süssük!
A szerkesztőség azonnal rárepült a cuccra, mindenki imádta, a sűrű, szaftos brownie szinte azonnal elfogyott.
Nálam abszolút az első volt a nyerő, imádom ezt a szaftos, csokis, omlós brownie-t, ami szétolvad a szádban - de nézzük, mint gondoltak a többiek:
Ízre mindkettő zseniális volt, nekem a kicsit tömörebb, ragacsos jobban ízlett, csakis az állag miatt, de ez ízlés dolga ugyebár. (Rami)
Nekem a ragaszos jobban ízlett, az hozta a brutálisan tömény csoki élményt. De a másik is finom és jó állagú volt. Nálam kedvfüggő, hogy melyiket készíteném el, mindkettő jó volt. (Dalma)
Mióta leszoktam a cukorról, minden édesség duplán üt, ezért első harapásra úgy éreztem, hogy a szárazabb verzió a jobb, mert az kevésbé édes. Mire mindkettőt megettem, már csak az érdekelt, hogy maradt-e még valamelyikből. (Orsi)
Az első isteni szaftos, nyúlós, amit a késről is lenyalsz, olyan jó, abszolút kedvenc volt. Talán egy picit sok volt benne a cukor. A másikon nagyon tetszett, hogy ropogós a teteje, de ezt inkább tejbe tunkolva enném.(Juci)
Neked melyik jön be? Szavazz!
...ez is érdekelhet!
Ezeket olvastad már?
Figyu, most megmutatom én, hogyan tervezem meg a heti főzéseket
Sok idegeskedést, kapkodást, és nem utolsó sorban pénzt tudsz megspórolni azzal, hogy ha előre megtervezed, hogy mikor mit fogsz főzni. Mondom, hogy csináld!
adminEgy dolgot egyszerűen ki nem állhatok, amikor vendégek jönnek!
Jön a család vagy a barátok, dicsérik a főztöm, van jó bor, a hangulat is frankó. Mégis van egy dolog, amit egyszerűen utálok, amikor vendégek jönnek.
admin9 dolog, amit már te sem úgy csinálsz, mint a...
Nagymamáink praktikái, konyhai fortélyai szentek, de egy csomó dolgot már te sem úgy csinálsz, ahogy ő.
admin