Ez egy kulcsfontosságú kérdés ahhoz, hogy tökéletes brownie-t készíthess

Amikor brownie-ra kerül a sor, mindenkinek megvannak a preferenciái. Most én is választás elé állítottam a szerkesztőség tagjait, hogy nekik melyik a kedvencük!

Egy ideje nyomon követem már Martha Stewartot, és nem is olyan régen elém került egy videó, amiben két típusú brownie-t hasonlítanak össze. Gondoltam, meglepem a szerkesztőség tagjait, és választás elé állítom őket.

A brownie-t mindenki szereti, viszont, amikor arra kerül a sor, hogy megsüssük, akkor mindenkinek megvannak a saját kedvencei:

  • szaftos, sűrű, omlós brownie, ami konkrétan szétfolyik a szádban, igazi csokibomba
  • roppanós, piskótásabb, kakaós brownie

Nem tagadom, én már a kísérlet elején is tudtam, hogy melyik lesz nálam az abszolút befutó!

Ennél amúgy egyszerűbb süti szerintem nincs is. Igazából pofonegyszerű, nem is kell hozzá más, mint: vaj, liszt, cukor, tojás és csoki.Ha viszont játszol az arányokkal, másfajta brownie-t kapsz végeredményül, hiszen a hozzávalók aránya meg tudja változtatni a süti egész textúráját.


Neked melyik tetszik jobban?

Hozzávalók

SŰRŰ, SZAFTOSBROWNIE

ROPPANÓS, PISKÓTÁSBROWNIE

csokoládé

170g

115g

vaj

120g

60g

liszt

100g

200g

cukor

200g

200g

kakaópor

25g

25g

tojás

3 darab

3 darab

1 teáskanál

1 teáskanál

sütőpor

-

1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A vajat és a csokoládét vízgőz felett olvasszuk össze.
  2. Az olvasztott csokoládéhoz keverjük hozzá a cukrot, és kicsit hűtsük le.
  3. Egyesével dolgozzuk bele a tojásokat.
  4. Keverjük bele a kakaóport.
  5. Adjunk egy csipetnyi sót a masszához.
  6. Végül részletenként szitáljuk bele a lisztet, és alaposan dolgozzuk el benne. A piskótás brownie-nál a sütőport is ekkor adjuk hozzá.
  7. (Ha van kedvünk keverhetünk hozzá egy maréknyi mogyorót, mandulát, vagy amit szeretnénk.)
  8. Végül 180 fokon 30 pedig süssük!
sűrű, szaftos brownie
roppanós, piskótás brownie

A szerkesztőség azonnal rárepült a cuccra, mindenki imádta, a sűrű, szaftos brownie szinte azonnal elfogyott.

Nálam abszolút az első volt a nyerő, imádom ezt a szaftos, csokis, omlós brownie-t, ami szétolvad a szádban - de nézzük, mint gondoltak a többiek:

Ízre mindkettő zseniális volt, nekem a kicsit tömörebb, ragacsos jobban ízlett, csakis az állag miatt, de ez ízlés dolga ugyebár. (Rami)

Nekem a ragaszos jobban ízlett, az hozta a brutálisan tömény csoki élményt. De a másik is finom és jó állagú volt. Nálam kedvfüggő, hogy melyiket készíteném el, mindkettő jó volt. (Dalma)

Mióta leszoktam a cukorról, minden édesség duplán üt, ezért első harapásra úgy éreztem, hogy a szárazabb verzió a jobb, mert az kevésbé édes. Mire mindkettőt megettem, már csak az érdekelt, hogy maradt-e még valamelyikből. (Orsi)

Az első isteni szaftos, nyúlós, amit a késről is lenyalsz, olyan jó, abszolút kedvenc volt. Talán egy picit sok volt benne a cukor. A másikon nagyon tetszett, hogy ropogós a teteje, de ezt inkább tejbe tunkolva enném.(Juci)

piskótás brownie
szaftos brownie

Neked melyik jön be? Szavazz!

...ez is érdekelhet!

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...