-
1.
Őszibarack, sülve-főve: 4 módszer, amivel feldobhatod a gyümölcsöt
Lassan, de biztosan megérkezett az őszibarack ideje is. Az egyik legédesebb későnyári gyümölcs nyersen is nagyon finom, de képzeljük el, hogy mennyivel izgalmasabb lehet grillezve vagy sütve.
-
2.
Nyári maradékmentés: így főzz bármilyen zöldségből ragulevest
Ha túlvásároltuk magunkat, és elkezdtek felhalmozódni a zöldségek a kamrában, esetleg a hűtőben árválkodik néhány fél répa vagy cukkini, főzzünk belőlük egy ízletes levest. Semmi bevásárlás, rengeteg íz.
-
3.
Nincs nyáribb étel a napfényes konfitált paradicsomnál – próbáld ki te is
Most, hogy tele vannak a boltok polcai és piacok kosarai a szebbnél szebb, érett, mélypiros paradicsomokkal, éljünk a lehetőséggel, és készítsünk minél többféle nyárízű csodát. Például konfitált paradicsomot.
-
4.
Itt a bodza „második szezonja”, a bogyó: rengeteg ötletet és egy elképesztő levesreceptet hoztunk
Ugyan a legtöbben teljesen odavannak a bodza virágáért, amikor késő tavasszal, kora nyáron virágzik, a „második szezonról”, a bogyók beéréséről sokan megfeledkeznek. Pedig nagyon sokszínűen használható termés ez, amiből sütemény, leves vagy lekvár is készülhet.
-
5.
Töltött cukkinivirág: az előétel, amitől kert nő az ebédlőasztalra
És most következzen egy igazi nyári különlegesség: a cukkinivirág. A gyönyörű sárga virágok teljesen ehetőek, és általában sajttal töltve, majd megsütve fogyaszthatjuk őket. Útba ejtettem a zöldséges kertünket, hogy megnézzem magamnak, tényleg igazak-e a mesék.
-
6.
Viszlát, krumpli, a TÉSZTACHIPS lesz az új kedvencünk – Mutatjuk, hogyan készítheted el te is
Ropogós, ízletes, és elkészíteni is nagyon egyszerű, ráadásul számtalan szósz jól áll neki – a TikTok videómegosztón most mindenki a tésztából készült chipsért rajong. Az egyre népszerűbb kajatrendre természetesen mi sem mondhattunk nemet, a végeredmény pedig annyira jó lett, hogy mi sem hittük el.
-
7.
Ha eddig nem kóstoltad a savanyított koktélparadicsomot, épp itt az ideje
Savanyítani jóval több zöldséget lehet, mint gondolnánk. Tulajdonképpen bármit. De ha éppen nyár van, és szezon, akkor érdemes a koktélparadicsommal próbálkozni, megéri.
-
8.
Az ütős olasz zöldség, ami oda csíp, ahova kell: RUKKOLA, ezért szeretünk téged
Ha esetleg unod a salátákat, és még nem ismerkedtél meg közelebbről a rukkolával, akkor most éppen itt az ideje némi kísérletezésnek. Az olasz konyhában igen népszerű élénkzöld levélben ütős íz lapul, amellyel remekül feldobhatjuk a már megszokott ízkombinációkat. Rukkolalesre fel!
-
9.
Engedd meg, hogy az Ezeregyéjszaka meséi a tányérodon keljenek életre – Fűszerepben a Közel-Kelet ízei
Sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. A fél világot bejárva eljutottunk a Közel-Keletre is.
-
10.
Halászlé, pörkölt, slambuc: bombabiztos bográcstippek egy vérbeli profitól
Tudod, melyik az alföldi vagy a halfőző bogrács? Rendesen forralod azt a halászlevet? Ha bizonytalan vagy a bográcsozással kapcsolatban, vagy csak fejlesztenéd magad a műfajban, most mutatunk hozzá néhány hasznos tanácsot.
Lecseréltük a krumplit tésztachipsre, kert nőtt az ebédlőasztalunkra a cukkinivirágnak köszönhetően
Ismét egy izgalmas hét van mögöttünk: megfejtettük a tökéletes bográcsételek titkát a profikkal, isteni levest készítettünk bodzabogyóból, megmentettük a maradék nyári zöldségeidet, és fenomenális raguleveseket főztünk belőlük.