Lecseréltük a krumplit tésztachipsre, kert nőtt az ebédlőasztalunkra a cukkinivirágnak köszönhetően

Ismét egy izgalmas hét van mögöttünk: megfejtettük a tökéletes bográcsételek titkát a profikkal, isteni levest készítettünk bodzabogyóból, megmentettük a maradék nyári zöldségeidet, és fenomenális raguleveseket főztünk belőlük.

  1. Őszibarack, sülve-főve: 4 módszer, amivel feldobhatod a gyümölcsöt
    1.

    Őszibarack, sülve-főve: 4 módszer, amivel feldobhatod a gyümölcsöt

    Lassan, de biztosan megérkezett az őszibarack ideje is. Az egyik legédesebb későnyári gyümölcs nyersen is nagyon finom, de képzeljük el, hogy mennyivel izgalmasabb lehet grillezve vagy sütve.

  2. Nyári maradékmentés: így főzz bármilyen zöldségből ragulevest
    2.

    Nyári maradékmentés: így főzz bármilyen zöldségből ragulevest

    Ha túlvásároltuk magunkat, és elkezdtek felhalmozódni a zöldségek a kamrában, esetleg a hűtőben árválkodik néhány fél répa vagy cukkini, főzzünk belőlük egy ízletes levest. Semmi bevásárlás, rengeteg íz.

  3. Nincs nyáribb étel a napfényes konfitált paradicsomnál – próbáld ki te is
    3.

    Nincs nyáribb étel a napfényes konfitált paradicsomnál – próbáld ki te is

    Most, hogy tele vannak a boltok polcai és piacok kosarai a szebbnél szebb, érett, mélypiros paradicsomokkal, éljünk a lehetőséggel, és készítsünk minél többféle nyárízű csodát. Például konfitált paradicsomot.

  4. Itt a bodza „második szezonja”, a bogyó: rengeteg ötletet és egy elképesztő levesreceptet hoztunk
    4.

    Itt a bodza „második szezonja”, a bogyó: rengeteg ötletet és egy elképesztő levesreceptet hoztunk

    Ugyan a legtöbben teljesen odavannak a bodza virágáért, amikor késő tavasszal, kora nyáron virágzik, a „második szezonról”, a bogyók beéréséről sokan megfeledkeznek. Pedig nagyon sokszínűen használható termés ez, amiből sütemény, leves vagy lekvár is készülhet.

  5. Töltött cukkinivirág: az előétel, amitől kert nő az ebédlőasztalra
    5.

    Töltött cukkinivirág: az előétel, amitől kert nő az ebédlőasztalra

    És most következzen egy igazi nyári különlegesség: a cukkinivirág. A gyönyörű sárga virágok teljesen ehetőek, és általában sajttal töltve, majd megsütve fogyaszthatjuk őket. Útba ejtettem a zöldséges kertünket, hogy megnézzem magamnak, tényleg igazak-e a mesék.

  6. Viszlát, krumpli, a TÉSZTACHIPS lesz az új kedvencünk – Mutatjuk, hogyan készítheted el te is
    6.

    Viszlát, krumpli, a TÉSZTACHIPS lesz az új kedvencünk – Mutatjuk, hogyan készítheted el te is

    Ropogós, ízletes, és elkészíteni is nagyon egyszerű, ráadásul számtalan szósz jól áll neki – a TikTok videómegosztón most mindenki a tésztából készült chipsért rajong. Az egyre népszerűbb kajatrendre természetesen mi sem mondhattunk nemet, a végeredmény pedig annyira jó lett, hogy mi sem hittük el.

  7. Ha eddig nem kóstoltad a savanyított koktélparadicsomot, épp itt az ideje
    7.

    Ha eddig nem kóstoltad a savanyított koktélparadicsomot, épp itt az ideje

    Savanyítani jóval több zöldséget lehet, mint gondolnánk. Tulajdonképpen bármit. De ha éppen nyár van, és szezon, akkor érdemes a koktélparadicsommal próbálkozni, megéri.

  8. Az ütős olasz zöldség, ami oda csíp, ahova kell: RUKKOLA, ezért szeretünk téged
    8.

    Az ütős olasz zöldség, ami oda csíp, ahova kell: RUKKOLA, ezért szeretünk téged

    Ha esetleg unod a salátákat, és még nem ismerkedtél meg közelebbről a rukkolával, akkor most éppen itt az ideje némi kísérletezésnek. Az olasz konyhában igen népszerű élénkzöld levélben ütős íz lapul, amellyel remekül feldobhatjuk a már megszokott ízkombinációkat. Rukkolalesre fel!

  9. Engedd meg, hogy az Ezeregyéjszaka meséi a tányérodon keljenek életre – Fűszerepben a Közel-Kelet ízei
    9.

    Engedd meg, hogy az Ezeregyéjszaka meséi a tányérodon keljenek életre – Fűszerepben a Közel-Kelet ízei

    Sorozatunkban fejest ugrunk a fűszerek páratlan világába, és térségről térségre vándorolva végig(v)esszük a helyi kultúrák meghatározó fűszereit. A fél világot bejárva eljutottunk a Közel-Keletre is.

  10. Halászlé, pörkölt, slambuc: bombabiztos bográcstippek egy vérbeli profitól
    10.

    Halászlé, pörkölt, slambuc: bombabiztos bográcstippek egy vérbeli profitól

    Tudod, melyik az alföldi vagy a halfőző bogrács? Rendesen forralod azt a halászlevet? Ha bizonytalan vagy a bográcsozással kapcsolatban, vagy csak fejlesztenéd magad a műfajban, most mutatunk hozzá néhány hasznos tanácsot.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...