A krumplipárna, amire bármikor ráhajtanánk a fejünket

Ha becsukod a szemed, és elképzeled a tökéletes párnát a fejed alá, akkor valósíznűleg ilyesmi lebeg előtted. Pihe-puha, egyben ropogós krumplipárnát sütöttünk, amiről eldönteni sem tudtuk, hogy megegyük-e, vagy aludjunk rajta. Végül az előbbi győzött.

A buborékburgonya egy újabb agyament szórakoztató snackötlet a TikTokról, amit ki kellett próbálnunk. Figyelem! Egyedi formájú, imádnivaló, szuper ropogós, csupán 3 hozzávalóból áll, és könnyen elkészíthető otthon! A burgonya sütés közben felpuffad, és belül teljesen üreges lesz, így teljesen olyan, mint egy buborék vagy kispárna. Nyamm!

Lássuk a hozzávalókat:

5 db burgonya, 1 db tojásfehérje, 3 ek kukoricakeményítő, 1 liter napraforgóolaj, só

Elkészítés:

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyákat, majd a mandolinszeletelő legvékonyabbra állított fokozata segítségével szeleteljük fel. Nem baj, ha nem mindegyik jön ki tökéletesen, mert a végeiket később úgyis levágjuk. A burgonyaszeleteknek kb. 2 mm-nek kell lenniük.

Szárítsuk meg a burgonyaszeleteket papírtörlővel.

Helyezzük a burgonyaszeleteket egy nagy vágódeszkára. Rendezzük el őket úgy, hogy egy vízszintes sornyi burgonyaszelet legyen, alájuk pedig hozzájuk hasonló méretű és formájú burgonyaszeleteket párosítsunk. A párok egymás alatt legyenek, hogy könnyen összerakhassuk őket.

A felső sornyi burgonyaszeletek felületét finoman szórjuk meg kukoricakeményítővel. A kukoricakeményítő-réteg ne legyen vastag, de fedje be az egész felületet. Söpörjük le a felesleget.

A burgonyaszeletek alsó felét kenjük meg tojásfehérjével.

A tojásos burgonyaszeleteket nyomjuk hozzá erősen a keményítős burgonyaszeletekhez.

Egy éles késsel vágjuk a burgonyák széleit téglalapalakúra, ezzel zárjuk le.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat forróra, kb. 180 fokra. Óvatosan adjunk hozzá néhány burgonyát, ügyelve arra, hogy legyen helyük megpuffadni. Mindkét oldalukat süssük aranybarnára. Vegyük ki az olajból, és csepegtessük le.

Kedvenc szószunkkal tálaljuk:

Vegán majonéz, azaz veganéz

A veganéz, talán nem nehéz kitalálni, a majonéz vegán ikertestvére. Amiben bár nincs tojássárgája, de ízben és állagban megkülönböztethetetlen a valóditól. Az egészben a legjobb, ...

Tomatillo salsa

A tomatillo salsa az egyik legtipikusabb mexikói csípős szósz, amit szinte minden sós étel mellé kínálnak, de éttermekben, akárcsak a franciák a vajat és a kenyeret, az asztalra teszik ...

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

A pillow potato, azaz párna- vagy buborékburgonya teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több krumpli itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...